Ergometersykkelen er fremdeles i bruk

Abilica ergometersykkel

Intervalltrening på ergometersykkel er topp

Abilica ergometersykkelJeg har tidligere skrevet flere innlegg om trening på ergometersykkel, ikke minst intervalltrening, treningsøkter som styrker hjertemuskelen. På det meste syklet jeg tre til fire ganger i uken, i tillegg til at jeg hadde en totimers treningsøkt på Krokeide rehabilitering. Vel vitende om at mange ergometersykler ender opp som stumtjenere eller blir stablet vekk på loft og i kjeller, så har min ergometersykkel ikke lidd noen slik skjebne.

Min elektromagnetiske ergometersykkel lever i beste velgående og blir benyttet ukentlig. Jeg innrømmer gjerne at det tar lenger tid mellom hver sykkeløkt, men dette er ikke fordi jeg har mistet interessen for intervalltrening, men fordi jeg har økt annet aktivitetsnivå betydelig. Vår Shetland sheepdog-valp har bidratt til at jeg går lange turer omtrent hver eneste dag, gjerne 6 – 7 kilometer. Tatt i betraktning at kroppen trenger å hente seg inn etter treningsøkter, har jeg etter hvert landet på sykkeløkter fra en til to ganger i uken. Og det fungerer meget godt.

Treningsøkter med mer motstand, men bare på intervalltoppene

Men… Nå har formen bedret seg, og dermed har jeg også økt motstanden i watt på intervalltoppene. For en måned siden økte jeg intervalltoppene med 10W, men jeg merker at jeg har mer å gå på. Derfor vurderer jeg å øke toppene med enda 10W eller 20W. Det skal være slik at når en trener intervaller, så skal en når wattmotstanden er høyest, ikke kunne synge eller føre en sammenhengende samtale. Borg skala indikerer hvor mye en kan ta i. På intervalltoppene skal den ligge rundt 15 på nevnte skala. Les også her. Likevel skal en huske på at de rolige øktene innimellom fremdeles skal være rolige, for det er i disse mindre anstrengende partiene at en skal hente seg inn igjen og samle krefter til neste intervalltopp. Husk også at du holder ergometersykkelen gående med ca 60 omdreininger (rpm) i minuttet.

Fremdeles er det 46 minutters treningsøkter på ergometersykkel som gjelder, og har du lyst til å studere programmet mitt nøyere, kan du klikke her.

La andre få vite om dette innlegget..