Middelhavskosthold. Grove kornprodukter er et must.
Del 5 – Brød og kornprodukter
Middelhavskosthold er ikke lavkarbodiett. Middelhavskosthold er sunnere enn det vanlige norske kostholdet. Det er videre et poeng at sukkeret i blodet skal stige sakte, noe som skjer når man velger grove kornprodukter og produkter med utgangspunkt i havre, rug og bygg. Om man ønsker ris og pasta til maten, bør dette være basert på fullkorn. Videre anbefales basmati- og naturris.
I dag fins det et vell av gode og sunne oppskrifter på nett. Test gjerne følgende lenke: https://www.lhl.no/et-sunnere-liv/matoppskrifter Disse matoppskriftene er sunne, smaksrike og hjertevennlige. Også Diabetesforbundet har mange spennende oppskrifter. Ikke alle disse er ut fra et middelhavskosthold, men sunne og gode med tanke på blodsukker og diabetes 1 og 2. Se https://www.diabetes.no/kosthold/maltid-og-mat/
Tekst: John Steffensen. Foto øverst: Louis Hansel / Unsplash
Gå til starten av serien: Se også del 1.