Forskning viser at 12 ukers trening kan gjenskape 10 års tapt muskelstyrke

Mh900422783

I løpet av 12 ukers innsats er det mulig å øke maksimalt oksygenopptak og maksimal muskelstyrke med fra 10 til 20 prosent - uansett alder.30 minutters gange hver dag gjør underverker

Utholdenhet og muskelstyrke reduseres med 10% for hvert tiende år fra 25-årsalder.

Forskning viser at systematisk utholdenhets- og styrketrening kan redusere dette tapet med inntil halvparten (5% for hvert tiende år).

Denne effekten er den samme uansett alder, hvilket betyr at også seniorer/eldre mennesker har samme effekt av trening som yngre.

I løpet av 12 ukers innsats er det mulig å øke maksimalt oksygenopptak og maksimal muskelstyrke med fra 10 til 20 prosent – uansett alder.

Dersom en i liten eller ingen grad er fysisk aktiv, blir risikoen for tidlig død, aldersdiabetes, kreft og hjertesykdom nesten doblet. Fysisk inaktivitet gir dessuten økt risiko for hjerneslag, beinskjørhet og brudd. Så det er ingen tvil; absolutt alle har gevinst av å være mer i aktivitet – også seniorene.

Helsedirektoratet anbefaler alle voksne og eldre å være fysisk aktive i minst 30 minutter hver dag.Studier viser også at om en i årevis har vært lite aktiv, så vil tolv uker med systematisk og riktig styrketrening gjenvinne den muskelstyrken som er gått tapt i løpet av 10 år! Gevinstene med en fysisk aktiv hverdag er med andre ord enorme. Så det er ingen grunn til å gi opp.

Helsedirektoratet anbefaler alle voksne og eldre å være fysisk aktive i minst 30 minutter hver dag.  Det er også bevist at kun 15 minutter med langsom gange rett etter et måltid, gir rask forbedring av blodsukkerreguleringen, noe som er meget bra med tanke på forebygging av type 2-diabetes («aldersdiabetes»).

Så hva venter du på…? Gjør det ! Ut å gå…

La andre få vite om dette innlegget..