Selskapsleker for voksne (8) – Til reisen…

Selskapsleker for voksne. Denne leken har mange navn - og ikke minst mange varianter...

Selskapsleker for voksne

En klassiker som egner seg for alle!

Leker til festen – selskapsleker 8

Til reisen (eller Teltturen) en artig festlek for liten og stor.

Selskapsleker blant voksne. Denne gangen en lek som kan gjøres riktig avansert - på de voksnes premisser...
«til reisen» kan alle være med på, liten som stor.

Den enkleste varianten er at deltakerne (og det kan like gjerne være hele besøket) kun kan ta med seg ting som begynner på forbokstaven i deltakerens navn. Alle andre gjenstander får ikke tas med. 

Eksempel: Dersom du (eller den som starter leken) heter Frank, kan vedkommende begynne slik: Når jeg skal på telttur, tar jeg med meg fiskestang. (Gjenstanden begynner på bokstaven F, dvs. den samme som i Frank). Deretter er det Unnis tur. Hun vil ta med seg kalkulator, men det blir feil, for hun skal jo finne noe som begynner på bokstaven U. Hun har bare ikke knekket koden ennå… (Og hun har heller ikke blitt fortalt hva koden er, for det er dette hun skal finne ut av etter hvert som leken skrider frem.) 

Den neste er Line. Hun har imidlertid forstått koden og sier liggeunderlag. (Dette blir rett fordi hennes forbokstav er L.)

Det kan være greit å holde seg til campingrelaterte ting i starten. Etter hvert som det blir forholdsvis få (uvitende) deltakere igjen, gjester som ikke skjønner bæret av opplegget, kan du som lekleder hjelpe dem ved tydelig å ramse opp flere ting du kan ta med: «flasker», «fiskepudding», «frimerker», «fluepapir», «frø», «fotoapparat» ….

Leken har altså navn, bl.a. Amerikareisen. Det gjelder finne gjenstander, dyr, personer e.l. en vil ta med seg på turen.

Leken har et stort potensiale, den kan utvides betraktelig. Da blir den også mye mer krevende! Derfor hører den også med blant selskapsleker for voksne. Det er alltid den som starter, som bestemmer koden. Den behøver ikke være forbokstaven i navnet, den hemmelige koden kan like gjerne være siste bokstaven i deltakernes fornavn (eller i etternavnet for den saks skyld), evt. bokstav nummer 2 eller 3. Koden kan også være forbokstaven til den som sitter til høyre for den som skal finne noe å ta med seg på reisen. Koden kan være en lyd eller et utbrudd, f.eks. det å starte med «Eh…» for så å si navnet på noe. Da blir det «Eh…» som er koden – og alle må si «Eh…» for å få godkjent. Det er med andre ord et vell av muligheter…

Neste selskapslek: Hvem er jeg?

Alle selskapsleker for voksne

johnsteffensen.no har flest selskapsleker for voksne

La andre få vite om dette innlegget..