Celestial

Ukens sommerrose. Celestial. Foto wwwjohnsteffensen. No

Ukens rose er vakre ‘Celestial’, en favoritt blant mange roseelskere. ‘Celestial’ er en buskrose som setter mange knopper og som har en svært god duft. Dessverre er den ikke remonterende, men knoppene er mange og de springer ikke ut samtidig. Dermed kan man nyte ‘Celestial’ i flere sommeruker.

Blomstene drysser lett når de utsettes for regn, men er du heldig med været, kan ‘Celestial’ overgå de fleste i sin prakt. Mange mener at den er spesielt vakker når knoppene akkurat har begynt å folde seg ut.

Jubelvignett 2 for johnsteffensen. No
10 år på nett

‘Celestial’ sitt egentlige navn er Rosa Alba Suaveolens og har vært dyrket siden midten av 1700-tallet. Den trives, som de fleste albaroser, også på litt skyggefulle og nordvendte plasser. Hos meg er den plantet rett mot sør. Blomstene er godt egnet til snitt. Den har jevnt over lite torner. ‘Celestial’ kan brukes solitær, i buskas, grupper, hekk og visstnok også som klatrerose (men den blir neppe høyere enn 1,5 m).

Tekst og foto: www.johnsteffensen.no

Les og se: «Mine vakreste roser»

La andre få vite om dette innlegget..