La en seilmaker lage regntrekk til solsengen

Det var umulig å få tak i passende trekk til solsengene. Løsningen ble en seilmaker. Sengen i bakgrunnen har fått trekk med bl. A. To gode luftekanaler i øvre del. (foto: johnsteffensen. No)

Finner du ikke passende regntrekk til solsengen?

La en seilmaker lage regntrekk

Solsengene er flotte, men det var umulig å få tak i passende regntrekk til dem. Løsningen ble seilmaker iversen (bergen). Sengen i bakgrunnen har fått regntrekk med gode luftekanaler i øvre del. Trekket vil vare i minst 10 år, og det er av en ganske annen - og mye bedre - kvalitet enn de grønne presenningsdukene som selges over alt. (foto: johnsteffensen. No)Solsenger er blitt skikkelig avanserte greier med holdbar kunstrotting, aluminium og meget gode puter som gir solopplevelsen et pluss. Hvis en er så heldig å se solen slik at en kan nyte tilværelsen i fulle drag.

Men det er bare i reklamene at solen alltid skinner, og i Bergen hender det at den gjemmer seg bort bak regntunge skyer. Soldagene er få, og det gjelder å ha solsenger tilgjengelig når de livgivende strålene presser seg gjennom skydekket. Har en ikke oppbevaringsplass innendørs, bør en finne andre løsninger for vinteropplaget. Ellers blir det svært dyre soltimer totalt sett. Solsengene er møbler som og skal behandles med omhu. De bør dekkes til når de ikke er i bruk, i hvert fall i vinterhalvåret.

Ikke alle solsengstrekk passer til møblene. Er sengen litt lang og litt bred, så sliter en. Løsningen blir å gå til en seilmaker og få spesialsydde trekk. Det er ikke det billigste alternativet, men på sikt får en det igjen med renter og renters rente fordi solsengene får et ganske annet vinteropplag enn de ellers ville ha hatt om de hadde blitt stående ute i all slags vær og vind.

Seilmakerens regntrekk har luftehull oppe på hver side. Da blir det god lufting under duken. Foto: john steffensenVåre solsenger fikk regntrekk laget av Seilmaker Iversen i Bergen. Firmaet annonserer med at de lager solsengstrekk, og jeg kan forsikre om at det gjør de skikkelig bra. Trekkene har en duk av ekstra god kvalitet (600g/m²), diverse huller til festeanordninger (tau) samt en god ventil (med caps) øverst på hver side. Dermed blir det god luftsirkulasjon/gjennomlufting under duken når sengene ikke lenger er i bruk.

Regntrekk lages etter kundens mål. (Se bildet.)

 

La andre få vite om dette innlegget..