Jippi…! Jeg irriterer meg over kjempepremien

Reisebrev fra madeira - john steffensen

Jeg er heldig, jeg!

 

Tenk at jeg har vunnet masse penger uten å ha tatt et eneste lodd. Det er virkelig irriterende! Ffoto: åse steffensen)
Tenk at jeg har vunnet masse penger uten å ha tatt et eneste lodd. Det er virkelig irriterende! (foto: åse steffensen)

Du verden så heldig jeg er…! Jeg må være født i ubeskrivelig flaks… For tenke seg til, det fins mennesker et sted der ute i verden som er så snille mot meg – at de kjøper lodd for meg, i mitt navn – uten at jeg vet om det!

Det er i Spania de bor, de som vil meg vel, så inderlig vel at de er villig til å gi meg hele gevinsten jeg har vunnet. Og det er ikke småpenger det dreier seg om. Nei, dette er et internasjonalt kjempelotteri der den totale premiepotten er på hele 2,52 milliarder pund!

Nå har jeg riktignok ikke vunnet hele potten. Jeg har bare vunnet godt og vel 7 millioner kroner, men det er jo ingen liten sum det heller… Jeg har nesegrus beundring for mennesker som er så snille at de gir meg hele gevinsten – for loddene står jo i mitt navn – og tenke seg til, at de ikke ønsker å stikke av med premien selv. For det kunne de jo faktisk ha gjort, for jeg visste jo ikke om lotteriet i det hele tatt – heller ikke at noen hadde kjøpt lodd der i mitt navn!

Men… det er en bitte liten hake ved det hele, skjønner du. I brevet jeg har fått, står det også at loddkjøperne vil ha sin del av gevinsten. Det kan jeg for så vidt forstå – for på samme måte som det fins bergingslønn for havarerte skip, og dusør for tapte gjenstander, så bør det vel være slik at loddkjøperne kan få noen kroner for bryderiet. Det er vel ikke mer enn rett og rimelig…

Derfor er de ydmyke nok til å foreslå at de har gjort seg fortjent til noen slanter, men de setter som betingelse at de først vil ha utbetalt sin andel – eller provisjon, og så kan de etterpå sende resten av premiesummen til meg. Og for at dette skal gå helt riktig for seg – slik at ingen andre skal komme og utgi seg for å være John Steffensen, så ber de om mine personlige opplysninger – ikke bare for meg, men også min kone. Her skal det oppgis personnummer, kontonummer, pinkoder osv – alt i et omfattende skjema på diverse linjer. De har tenkt på det meste, mine velgjørere. Her skal rette person belønnes, nemlig den som loddet er skrevet ut på!

Men så var det dette med loddkjøpernes andel. De har lagt ut for meg, de har kjøpt lodder, men sier ikke noe om hvor mye de kostet eller hvor mange de kjøpte. Men de ber om forståelse for at det ikke er urimelig at de kan forvente 20% av premiesummen som provisjon. Dvs. at de ber meg først betale 1 411 640,65 kr (etter dagens kurs) slik at de etterpå kan overføre til meg de 7 057 203,25 kronene som jeg i følge brevet har vunnet.

Ja, i Spania fins det jammen mange snille og gavmilde mennesker. Spanjolene kan umulig ha store økonomiske problemer. Eller kanskje er det nettopp derfor de har fått slike problemer, for dersom spanjoler flest vinner masse penger, så er de altså villige til å gi fra seg hele 80% til intetanende molboer – eller nordmenn….

Akk ja! Det som virkelig irriterer, er at det fins mennesker på denne planeten som tror at jeg er så dum at jeg biter på slikt tøv som dette! Det er å undervurdere meg til de grader, og sånt liker jeg dårlig. Så jeg lar de 7 millionene forbli uavhentet. De kan helt sikkert få en mye bedre skjebne, f.eks. bli overført til en eller annen trengende spanjol…

La andre få vite om dette innlegget..