Hvor mye er en katt verdt?

Jenny marie savner katten sin. Hun er villig til å betale finnerlønn også. Foto john steffensen

Savnet katt. Dusør utloves.

Hvor mye er en katt verdt?

Savnet katt, belønning 10 kr. Foto johnsteffensen. No

Den er litt herlig denne plakaten som jeg fant under en luftetur med hunden. Lille Jenny Marie savner katten sin, en pus på ville veier. Eller kanskje har den kommet til rette nå, og at jenten har glemt å fjerne oppslaget…?

Hun er naturlig nok glad i Bella, Jenny Marie, og hun vil gjerne gi finnerlønn til den som kan bringe pusen tilbake. Ikke bare er Bella søt, hun er litt søt Jenny Marie også, for ikke å snakke om den fine plakaten hun har laget. Hun har til og med en finnerlønn å lokke med… 10 kroner.

Dette minner meg forresten om da barna våre var små, og vår datter fant en forkommen liten pus som satt på dørmatten. Det var 10-12 kuldegrader, og kattungen kunne ikke klare seg utendørs i en slik barsk vinternatt. Line spurte med bedende øyne; «Kan vi ikke beholde katten, den er så søt?» Vi realitetsorienterte henne en smule og sa at pusen helt sikkert var noens eiendom, og at de trolig ville ha igjen den lille vennen.

Løsningen ble at Line skulle lage noen plakater til oppslag på nærbutikken og på postkassestativer i nabolaget. Plakatene forkynte at vi hadde funnet en liten, forkommen pusekatt, samtidig som det ble opplyst om hvor en kunne henvende seg for å hente det lille vidunderet. Line viste oss de flotte plakatene, og dermed trodde vi at vi hadde gjort det vi kunne for å finne kattens eier. Det var bare en hake ved det hele; vår datters flotte plakater ble aldri hengt opp av henne – og selv glemte vi å sjekke om oppdraget var blitt utført. Og siden ingen kom for å hente den lille pusen, ble den snart et kjært familiemedlem hjemme hos oss de neste 17 årene… At plakatene aldri ble hengt opp, kunne vår kjære datter først fortelle oss da hun var blitt voksen…

La andre få vite om dette innlegget..