Bjarte Hjelmelands JA! Ikke helt vår greie

Johns vurdering av malwww. Johnsteffensen. No 768x403

TJA… Bjarte Hjelmeland, ikke helt vår greie.

Bjarte Hjelmeland, JA! på Ole Bull Scene

Først av alt, Bjarte Hjelmeland er en dyktig skuespiller, og han koser seg på Ole Bull Scene med forestillingen JA! Men kosen er ikke den samme på 14. benk…

Vi gleder oss over musikerne Tove Kragset og Bjarte Aasmul som begge gjør en glitrende jobb. De er godt samspilte og lager et meget delikat og sjeldent godt tilpasset lydbilde. Scenografien er også artig, selv om den oppleves noe stereotyp i lengden. Staben bak produksjonen er med på å skape en perfekt ramme om showet. Vi hører tekstene godt, noe også Bjarte skal ta sin del av æren for. Han har en meget distinkt og god uttale og sluker aldri ordene. Det er lett å høre hva han sier – og synger.

Men innholdet i JA! fenger bare sånn passe. Etter forestillingen har vi faktisk problemer med å trekke frem noe fremfor noe annet. Ikke fordi alt var topp, men fordi det var lenge mellom høydepunktene. Parodien på Lothepus og åndedamen Lilli er unntaket, muligens også Dromedaren, som alle er over gjennomsnittet.

Men homo-dosen blir i meste laget. At Bjarte er homo, er noe publikum vet fra før, men Bjarte fremfører den ene homosketsjen etter den andre, og etter hvert blir det litt i meste laget. Dette aspektet kunne Bjarte med fordel ha tonet ned.  Kveldens lengste innslag er fra en homobar, en sketsj som med fordel kunne ha vært kuttet bortimot 80%. Men homosaken stopper ikke her, flere sketsjer har elementer av det samme, og da blir det snart litt påtrengende. Dessuten mangler det ikke på saftige ord og uttrykk, banneordene hagler, noe som oppleves billig og platt i lengden.

Test dine Downton Abbey kunnskaper her

At forestillingen har fått navnet JA! er vel fordi første og siste innslag heter nettopp dette, samme sang fremført to ganger, men ikke med samme tekst. Det øvrige innholdet har fint lite med JA! å gjøre, kanskje heller TJA! For dette var ikke et show etter vår smak. Som skuespiller har Bjarte mye å fare med, det har han bevist mange ganger. Og han gir jernet også denne kvelden. I starten av forstillingen forteller han at han hadde flere nye figurer å by på. Flere av dem blir trolig lagt i skuffen snart, fordi de fenget bare sånn passe, og latteren satt heller ikke spesielt løst i salen denne kvelden. Kanskje fordi innholdet ble i skeiveste laget…?

Anmeldt av John Steffensen – www.johnsteffensen.no

Terningkast:     1    2    3    4    5    6   

Les også «Nordens beste kvinnelige skuespiller er svensk»

La andre få vite om dette innlegget..