Jubel for Sanctus

"sanctus oldies" fant fort tonen i sitt gamle øvingslokale på haukedalen skole. (foto: johnsteffensen. No)

Sanctus feiret 40 til ut i de små timer

Jubileumsfesten for Sanctus er over. Førti år behørig feiret.

Det er 30 til 40 år siden sist. Intet å si på sanggleden blant gamle medlemmer i sanctus. (foto: john steffensen. No)2. februar var henimot hundre tidligere Sanctusmedlemmer samlet til mimreøving i sitt gamle øvingslokale på Haukedalen skole. Her var alt som det alltid har vært. Eneste forandring var at nålefilten var byttet ut med linoleum.

Orkesteret var på plass, og i benkeradene samlet de seg; sopraner, alter, tenorer og basser. På sine vante plasser. Litt mer sofistikerte og distingverte, en anelse mer modne og reflekterte, et kor med et betydelig potensiale.

Det varte ikke lenge før korsangen ble løftet til samme gamle høyder, og ikke på noen måte dårligere Orkesteret til sanctus fikk det til å svinge enda bedre enn for 40 år siden. (foto: johnsteffensen. No)enn den gang da.

Mimreøvringen tok helt av. Den forhåndsannonserte pausen ble droppet, for folk ville bare synge. Og vi sang og sang: «Alene», «Mariavisen», «Soon and very soon», en mengde gospelsanger – og sist, men ikke minst, «Salme 139», som lød himmelsk!

En fantastisk opplevelse! Absolutt alt lå på harddisken i hodet, og snart var tekst og stemmer hentet frem fra et eller annet minnelager vi knapt visste eksisterte.

Orkesteret fikk det hele til å svinge ekstra godt, det var full trøkk hele veien, og alle koste seg glugg ihjel!

Skikkelig trøkk i sanctus. Oldies are goldies! (foto: johnsteffensen. No)Øvelsen – og festen etterpå, ble en eneste triumfferd. Dette var skikkelig gøy fra begynnelse til slutt. Feiringen ble avsluttet ut i de små timer, og da hadde mange deltatt med ulike innslag. Husorkesteret dannet en perfekt ramme omkring det hele.

Folk tok ordet og mimret, fortalte om sine opplevelser fra tiden i «Norges beste Ten Sing-kor». Masse god mat, flott underholdning og bare blide ansikter alle steder…

Sanger fra musicalene "sangen on via dolorosa" og "rotløs" ble hentet frem igjen med største selvfølgelighet. (foto: johnsteffensen. No)Vi kunne helt sikkert holdt konsert dagen derpå, for gamle kunster var ikke glemt. Og kanskje kan det være at «Sanctus Goldies» kommer sammen igjen for nettopp å kunne opptre for et publikum. Vi fikk en stående invitasjon fra dagens Sanctusmedlemmer som markerer 40 års-jubileet 8. og 9. juni – både med stor fest og konsert. Det var mange som denne kvelden godt kunne tenke seg å opptre igjen… 

Kanskje var følgende replikk fra to av festdeltakerne representativ for det som mange følte: «Vi skjønner ikke hvorfor vi sluttet i Sanctus, vi…» For akkurat denne kvelden var det absolutt ingen grunn til å slutte i Sanctus.

Etter øvelsen var det svært sosialt samvær i eidsvåg. (foto: johnsteffensen. No)Kan hende var dette begynnelsen til noe nytt…? Det vil definitivt ikke gå 40 år til neste gang vi møtes. «Sanctus Goldies» kommer garantert sterkt tilbake, for dette var utrolig artig!

Tusen takk til alle dem som tok initiativ til markeringen.

Dette var genialt 😀

"sanctus goldies" fant fort tonen i sitt gamle øvingslokale på haukedalen skole. (foto: johnsteffensen. No)

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Jubel for Sanctus”

 1. John…..Det var en fantastisk opplevelse for både meg og Odd Arne i går. Når jeg satt der under øvelsen og hørte på sangene som ble sunget med en sånn glede og entusiasme – det smeltet mitt hjerte.

  Dette var frukt fra dine henders verk. Det er et resultat av mange timers arbeid, og vi vet og kan forstå hvor mye det har kostet deg av din egen fritid, familieliv og krefter for å så inni så mange liv. Gud har brukt deg til å formidle noe helt spesielt til hver eneste medlem som har vært innom Haukedalen skole. Det var viktighet av tilhørighet. Om de var kristne eller ikke, har du formidlet Guds nåde til de.

  Jeg er stolt av å kjenne dere og av å kunne si at jeg har vært en (liten) del i startfasen.

  Ve ser fram til 8 juni. Vi kommer til å prioritere denne datoen som Sanctusianere.

  God bless

  Anna Marie og Odd Arne

  1. Tusen takk for din varme tilbakemelding, Anna Marie! Dette ble en minnerik kveld på alle måter, og jeg er takknemlig for hva Sanctus virkelig har betydd. Det gjør meg ydmyk! Veldig hyggelig at du responderer så fint. Hjertelig takk!

Comments are closed.