17 antioksidanter

Jpg antioksidanter snøkrystaller filter john steffensen 01 copy

Antioksidanter

Jpg antioksidanter snøkrystaller filter john steffensen 01 copyjohnsteffensen.no feirer snart 1 års jubileum.

Siden starten 7. september 2011 har jeg skrevet       17 ulike innlegg om antioksidanter. Bruk søkefeltet øverst til høyre(dvs. forstørrelsesglasset)og søk på antioksidanter.

 

Antioksidanter nøytraliserer og uskadeliggjør frie radikaler. Antioksidanter kan sammenliknes med et brannslukningsapparat som slukker de skadelige frie radikalene før disse forårsaker skade på celler og vev. Vitamin C, vitamin E, selen, betakaroten (et forstadium til vitamin A), lykopen og lutein er blant de mest kjente antioksidantene i kosten. Frukt og bær er gode kilder til antioksidanter. Matvarer som inneholder mye antioksidanter: Nyper, valnøtter, blåbær, solbær, kirsebær, tyttebær, granatepler, nellik, kanel, krydderurter, saft av bær, fruktjuice, rødvin, kaffe, te.

La andre få vite om dette innlegget..