Koffein i kaffe forebygger Alzheimers sykdom og hjertelidelser

Kaffe med koffein kan gi helseeffekt. Foto karolina crabowska pixabay

Lovende funn for kaffe med koffein.

Alzheimers og demens. Faktaboks laget av johnsteffensen. No. Foto karolina crabowskaKoffein i kaffe kan være helseforebyggende i følge Journal of Alzheimers Disease. Forskning på mus som ble genmodifisert til å utvikle Alzheimers sykdom, ga lovende resultater når de fikk koffeinholdig kaffe. Kaffe med koffein gjorde tydelige utslag på hvordan Alzheimers sykdom utviklet seg. Hos en del mus bremset sykdomsutviklingen helt opp, mens hos andre utviklet den seg mye langsommere, med bedre kognitive ferdigheter enn hos kontrollgruppen. Basert på disse funnene tror forskere at kaffe med koffein kan tjene som terapeutisk behandling for mennesker.

Andre studier om kaffe med koffein
Kaffe med koffein er gunstig
Kaffe med koffein har flere gunstige helseeffekter.

Flere studier viser at koffein i en kopp kaffe får de små blodkarene i kroppen til å fungere bedre (bl.a. i følge American Heart Association Scientific Sessions). En gruppe forsøkspersoner ble testet for hvordan blodstrømmen i fingerne ble påvirket etter at man hadde drukket en kopp kaffe. Funnene var interessante fordi blodstrømmen i fingrene ble bedre! Deltakerne som drakk koffeinholdig kaffe (dvs. en kopp), hadde så mye som 30% økning i blodstrømmen over 75 minutter sammenlignet med de som fikk kaffe uten koffein.

At kaffe gir lavere risiko for å dø av hjerte- og karsykdom og slag, er konstatert tidligere. Det samme gjelder funksjonene til de store arteriene i kroppen som bedres ved høye doser koffein. 

Man mener derfor at koffein i kaffe bidrar til å åpne blodårene og redusere betennelser i åreveggene. Det er imidlertid uklart hvordan koffein bidrar til denne positive prosessen. Koffein i kaffe blir fortsatt gjenstand for studier i flere land.

De to øverste bildene: Karolina Crabowska (Pixabay). Det like ovenfor: All Free Download.

Demens rammer stadig flere, og en behøver ikke å være svært gammel for å bli rammet av sykdommen.
Det fins flere former for demens. Klikk på bildet for mer.

La andre få vite om dette innlegget..