Vil kutte all inntektsskatt for lønn under 300 000 kroner

People foto geralt pixabay

Storinvestor tenker nytt om fattigdom og skatt

Drastisk forslag om inntektsskatt

Abc 1663405 1920Jeg antar at investor Jan Petter Sissener har mer økonomisk forståelse enn flertallet av det norske folk – og majoriteten av norske politikere for den saks skyld. Jeg har en følelse av at investoren vet hva han snakker om når det gjelder økonomiske virkemidler. I romjulen ble han intervjuet av Dagbladet der Sissener hadde sterke meninger om mangt og mye. Han hevdet bl.a. at det er et problem at knapt «noen politikere har hatt en skikkelig jobb». Selv om investoren i følge eget utsagn, «har nok penger til jeg dauer», er han dypt bekymret for hva nordmenn skal leve av i fremtiden, når vi ikke evner å skape èn eneste lønnsom industriarbeidsplass som ikke er subsidiert av staten, og samtidig har gitt fra oss det som er en av våre få norske fordeler, nemlig rimelig energi.

Old man. Foto icmilpere
Vi har det som skal til, ingen skal måtte fryse og sulte i landet vårt… (foto – icmilpere/pixabay)

Sissener stiller seg uforstående til politikere som bare har fokus på at nordmenn bør skatte mer. Han er skråsikker på at det ikke er noe problem å løse fattigdomskrisen i Norge. «Det er ingen som skal måtte fryse og sulte i rike Norge,» sier han og fortsetter: «Vi har midlene som skal til for å løse problemet». Han minner om at ingen andre land i verden har en finansformue på ti hele statsbudsjetter, i vårt tilfelle 16 000 milliarder kroner!

Den velformuende Sissener er tydelig på at det vil være lurt om Norge kutter all inntektsskatt for lønninger opp mot 300 000 kr. Han mener at den tapte inntektsskatten kan hentes inn ved å øke skattene for de som tjener mest. Sissener er også tydelig på at strøm er så grunnleggende for alle i Norge, at den må tilbys som fastpris til alle til en sats mellom 50 og 70 øre per kWh.

Investoren sier også at han er tilhenger av skatt på bolig, men vil fjerne formueskatten helt.  Han kommer med et eksempel på hvorfor han mener at formueskatten bør fjernes: Store virksomheter, som Røkke-eide Aker,  må betale veldig mye i utbytte hvert eneste år for at Røkke skal være i stand til å betale en enorm formueskatt. En slik tapping av konsernet er direkte skadelig og lite fremtidsrettet, sier Sissener  

Du kan lese hele intervjuet med Jan Petter Sissener her.

13 10 problemene forsvinner ikke... Www. Johnsteffensen. No 10 ar.
Klikk på bildet for flere kloke ord.

La andre få vite om dette innlegget..