Å snakke med noen om tro og tvil

Foto harli marten unsplash

«Han fant nå først sin bror Simon og sa til ham: ‘Vi har funnet Messias!’ – Messias betyr ‘Den salvede’. Så førte han Simon til Jesus.» (Johannes 1, 41-42)

Din tid er na... Timeglasset ikon xx nathan dumlao lprreju2gbq unsplash 1
Ukens bibelord – 54

Det er disippelen Andreas som ønsker å dele noe viktig med sin bror Simon. Andreas forteller at han har funnet Jesus. På samme måte var det med Filip, han gikk med en gang til sin beste venn, Natanael, for å fortelle hva han hadde opplevd. Dermed ble både Simon og Natanael Jesu disipler.

De fleste av oss får et møte med Jesus og Guds ord gjennom gode relasjoner med venner, kolleger eller innad i familien. Det oppleves mer naturlig å snakke om tro og tvil med noen man kjenner fra før. I tidligere tider var det oftest presten man oppsøkte for få klarhet i eksistensielle spørsmål. Men en person som er på leting etter meningen med livet, og som bærer på en trang etter å bli bedre kjent med Gud, har ikke like lett for å oppsøke en gudstjeneste eller et prestekontor for å finne svar på sine spørsmål. Det er i møtet med andre troende at de fleste kommer til tro.

Ta vare på Guds ord… Husk din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst:  Harli Marten / Unsplash – Timeglassfoto: Nathan Dumlao (Unsplash)

La andre få vite om dette innlegget..