Rangeringen til Tripadvisor er upålitelig

Tripadvisors hjemmeside

Rangeringen til Tripadvisor lever sitt eget liv

Har opplevd flere ganger i 2017 at rangeringen til Tripadvisor er helt på jordet…

Tripadvisor kan være et godt hjelpemiddel når en planlegger ferie eller er på reise, f.eks. når en skal velge hotell for oppholdet eller middag på en restaurant. Det å lese om andres erfaringer – og lære av disse, kan være en lur plan. Men da må vi kunne stole på at Tripadvisors oversikt gjengis korrekt, men det kan vi dessverre ikke alltid gjøre…

Rangeringen til tripadvisor. Her de tre beste hotellene per madrid 6. Oktober 2017.
Rangeringen til tripadvisor blir ledestjerne for millioner av reisende hvert år. Det som mange trolig ikke vet, er at tripadvisors oversikt kan variere fra time til time, fra dag til dag, og at listeendringene ikke nødvendigvis er en konsekvens av reisendes tilbakemeldinger.

Du tror kanskje at dette har jeg skrevet om før, men det var en annen greie med Tripadvisor. Nå handler det om noe som har hendt meg flere ganger i 2017, dvs. utilsiktede hendelser fra Tripadvisors side som kan lure brukeren trill rundt. Jeg har oppdaget at rangeringen til Tripadvisor noen ganger varierer fra pålogging til pålogging. Feilen, for det er det det er, kan bare avdekkes dersom en har noe å relatere søket til, f.eks. at en tidligere har vært inne på Tripadvisors side i samme ærend, f.eks. på jakt etter destinasjonens beste hoteller eller restauranter.

Hotellet som i flere år hadde vært nummer 1, var plutselig blitt nummer 12. Men 2 timer senere var hotellet atter på førsteplass.

Slik arter Tripadvisors presentasjon seg noen ganger: La meg ta Madeira som eksempel. Jeg har tidligere sett hvilket hotell som Tripadvisors kunder i måneder, for ikke si år, har rangert som det beste på øya. Men noen uker senere, har det samme hotellet ramlet ned til 12. plass, for så igjen å innta førsteplass noen timer senere.

Denne greien har jeg opplevd en rekke ganger i 2017 med flere hoteller og destinasjoner, senest 5. oktober. Da reagerte jeg over at det ovennevnte hotellet var blitt detronisert og erstattet av fire hoteller fra en annen kjede, fire hoteller som aldri tidligere hadde vært å finne blant de 10 beste. Men tilstanden varte ikke lenge, etter litt var listen normal igjen, og ingen av de fire kjedehotellene var lenger inne på topp ti. Dette vingleriet fra Tripadvisors side innebærer at dersom jeg på rappen, f.eks. når jeg på impuls vil bestille et hotell og dermed sjekker Tripadvisor sin rangering, har jeg ingen garanti for at den listen som presenteres, er 100% korrekt. Slikt er mildt sagt utilfredsstillende.  😥 

Rangeringen til Tripadvisor har et betydelig forbedringspotensiale

Derfor har jeg innsett at om jeg vil være helt sikker på at den rangeringen som Tripadvisor presenterer i øyeblikket er riktig, må jeg logge meg på flere ganger, gjerne over flere dager. Her har Tripadvisor et betydelig forbedringspotensiale. Den nevnte ustabiliteten er altså blitt registrert ved flere anledninger. 

Les også «Kan vi stole på Tripadvisor?»

Følg dette rådet om du vil være 100% sikker på Tripadvisor…

Det kan være lurt å følge mitt tidligere Tripadvisor-råd: Glem de beste og de verste kommentarene og stans opp ved de andre. Majoriteten av tilbakemeldingene synes å være Tripadvisors mest representative. Disse pleier vanligvis å treffe godt. Samtidig må du ta høyde for at rangeringen kan endre seg i løpet av dagen, ikke fordi brukerne gjennom sine kommentarer medvirker til det, men fordi Tripadvisors dataprogram eller database sannsynligvis har noen svakheter eller tekniske problemer…  

 

La andre få vite om dette innlegget..