Praktfulle Madeira. Enda flere reisebrev….

På reisefot med john 3 enda flere brev fra madeira

Turguide til Madeira

Det er noe eget med Madeira, en destinasjon som er mange voksne nordmenns soleklare førstevalg. Men den portugisiske øya er også et eldorado for alle som liker storslåtte naturopplevelser og vakker vegetasjon. 

Rua santa maria i gamledelen av funcal er vel verdt et besøk. Foto: john steffensen
Rua santa maria i gamlebyen av funchal er vel verdt et besøk. Foto: john steffensen

90 mil fra Portugals hovedstad, Lisboa, og på samme breddegrad som Casablanca i Marokko, og 44 mil nord for Kanariøyene, fins Atlanterhavets flytende blomsterbukett; Madeira. Det aller meste av øya ble dannet for ca 500 000 år siden, men i nyere tid har det ikke forekommet vulkanutbrudd på Madeira. Selv om øya er et resultat av vulkansk aktivitet, er den ikke preget av kraterdannelser på samme måte som Kanariøyene og Azorene. Bare et par steder kan en se rester etter små kratersjøer. Madeiras siste fase i geologisk utvikling endte for ca 6 470 år siden. De flate områdene ved byene Porto Moniz og Seixal samt et mindre område i Sāo Vicente, ble til da.

Her følger ytterligere fem reisebrev fra perfekte Madeira:

11:  En anekdote forteller at da Eva i paradis fristet Adam med et eple fra Kunnskapens tre – etter å ha blitt lurt av en slange, ble menneskene kastet ut av Eden. Gud syntes likevel synd på Adam og Eva og valgte derfor å skape en ny hage – uten farlige slanger og epletrær som kunne friste dem. Da skapte han Madeira. Les om Guds paradis nummer 2.

12: Madeira har sjel. Les Madeira frister stadig flere.

13: Helt fra jeg var liten, hadde jeg drømt om Madeira. Men var drømmen om Madeira sann…?

14: Les om et av de mest sjarmerende musikalske innslagene på Madeira. Banda d’além – et sjarmerende møte.

15: Om drosjesåføren som digget bacalao, espada med banan og Ole Gunnar Solskjær.

Det fins mange flere reisebrev fra Madeira på johnsteffensen.no.

 

La andre få vite om dette innlegget..

4 Comments on “Praktfulle Madeira. Enda flere reisebrev….”

  1. Hei. Tusen takk for flotte sider om Madeira. Var dit for første gang i 2016 og det svarte virkelig til forventningene. Koste meg med dine reisebrev på forhånd, og senere hadde vi blant annet en fenomenal aften på et av dine anbefalte spisesteder. Det ble en spesielt flott opplevelse. Anbefaler gjerne Madeira og websiden for andre. Jeg reiser grantert tilbake dit. Hilsen Grete

    1. Takk for fin omtale 🙂 Hyggelig at mine anbefalte spisesteder «falt i smak»! John

  2. Eg hev vore mange gonger på Madeira, og no har me kjøpt oss leilegheit der. Då vert det reist to til tre gonger årleg. Skulle ynskje det var direkte-fly frå Vestlandet alltid. Det er det einaste dumme. Men Madeira er fantastisk. Eit lite paradis beint fram. Med helsing frå Arne.

  3. Hei. Takk for mye interessant stoff. For meg er Madeira først og fremst et svært behagelig klima (ikke kvelende hett og fuktig), vakker natur og gode turmuligheter. Jeg har ikke vært mange ganger på Madeira, men jeg vil tilbake når anledningen byr seg. Med hilsen Tor E.

Comments are closed.