Quizreisen – 4

Quizreisen fins på www. Johnsteffensen. No

Quiz for alle og enhver

Quizreisen

Quizreisen dreier seg om alt mellom himmel og jord, enten du vil teste dine egne kunnskaper eller hygge deg i lystig lag. Hver reiseetappe består av 10 spørsmål og svar. Svarene fins nederst med liten skrift. God fornøyelse!

1: Hvilken rovfugl er Norges største?

2: Hva ble Hitlers sommersted og representasjonsbolig i Berchtesgaden kalt?

3: Hvem skrev boken «Where Eagles Dare»?

4: Hvilke to skuespillere hadde hovedrollene i filmatiseringen av denne boken i 1968?

5: Ørneredet er bl.a. navnet på en norsk supporterklubb. For hvilket fotballag?

6Hvilket fotballag er trøndernes beste på kvinnesiden?

7: I 1932 ble en liten jente på tre år fanget av en havørn på øya Leka og fraktet høyt opp i fjellsiden.  Hva var den lille jentens fornavn?

8: Hvor gammel regner man med at en havørn kan bli?

9: Prærieindianerne mente at alle fuglearter hadde egne karaktertrekk, og at disse kunne overføres til menneskene via fuglenes fjær. Blant krigere og jegere var ørnefjær de mest ettertraktede. Nevn minst en grunn til at ørnefjær hadde en slik høy status. 

10: Hvem er Ørnulf Ørn?

Quizreisen er lages av John Steffensen ©

Fortsett til Quizreisen (5) eller start gjerne med første reiseetappe: Quizreisen (1)

SVAR: 1: Havørn.   2: Ørneredet   3: Alistair MacLean   4: Richard Burton og Clint Eastwood   5: Ørn-Horten   6: Trondheims-Ørn   7: Svanhild   8: Bortimot 40 år. Man vet med sikkerhet om en havørn i Norge som for lengst har rundet 30 år og som fremdeles produserer unger. Gjennomsnittsladeren er rundt 15 år.    9: Styrke, mot og ære. Ørnen var også den skapning som kom nærmest åndene fordi den kunne fly så høyt.   10: Ørnulf Ø rn er en tegneseriefigur i Disney’s verden. Han ble skapt i 1966 som en fiende til Petter Smart, men senere har han også vært en skurk som Mikke Mus og Super-Langbein har måttet bekjempe.

La andre få vite om dette innlegget..