Koronaviruset – Dagens lyspunkt – 2

Dagens korona lyspunt 2 basert på et foto av ameen fahmy unsplash

Koronaviruset covid 19 – Tirsdag 17. mars 2020

Tirsdagens lyspunkt om koronaviruset.

Lyspunkt: Det gir grunn til optimisme at vi alle kan bidra til å holde koronaviruset på avstand. Forskere har funnet ut at det er effektivt å vaske bort viruset, fordi virusets tynne kappe blir helt ødelagt når det kommer i forbindelse med vann og såpe. Fordi virusets beskyttelse består av fettsyrer, holder kappen godt stand mot vann alene, men ikke hvis det brukes såpe i tillegg. Såpen tar plassen til fettsyrene og river i stykker viruset. Ved siden av såpe, må du gni hendene kraftig og vaske deg i 20 sekunder. Det spiller liten rolle om vannet er kaldt eller varmt. 

Gode tips til hva familien kan gjøre... Foto simon maage. Unsplash. Www. Johnsteffensen. No
Klikk på bildet

Antibac eller andre desinfiserende midler er også bra, men du må ikke være gniten med bruken av dem. Såpe og vann er mest effektivt og rimeligst. Skal din gode håndhygiene krones med seier, du unngå å ta på ansiktet. Viruset tiltrekkes nemlig av hud og limer seg til denne. Hvis du stadig tar deg til ansiktet, risikerer du at viruset tar seg inn i kroppen via munn, nese eller øyne. Da har du smittet deg selv, og det vil du vel ikke?

Les gjerne mitt første korona-lyspunkt også

Husk såpe og vann i 20 sekunder, gni kraftig, ikke ta deg til ansiktet. Glem ikke å vaske tomlene også! Gode tips til familien: 1: Om du synger «Happy Birthday to You» to ganger når du vasker deg, blir dette 20 sekunder. 2: Om du forestiller deg at du har makrell i tomat på fingrene dine, kommer du garantert ikke til å bruke fingrene i håret eller ansiktet. Ha makrellfileten i tankene, så går det bra! Nys i albuen om du ikke har lommetørkle. Kast papirlommetørklet i søppelet. Dette klarer vi fint, ikke sant? Og det hjelper!

PS! Det kommer enda flere korona-lyspunkt om litt…

Grafikk øverst: John Steffensen basert på et bilde av Ameen Fahmy/Unsplash

Du vil trolig ha nytte av å lese mer om koronaviruset

La andre få vite om dette innlegget..