Råd mot forstoppelse

Trolig det beste mot forstoppelse. Www. Johnsteffensen. No

Plaget av forstoppelse?

20% av befolkningen plages av forstoppelse. Dette er tre ganger vanligere hos kvinner enn hos menn, og de eldste er mest utsatt.

Forstoppelse kjennetegnes av treg, hard og sjelden avføring. Knollete avføring er også tegn på forstoppelse. 10 % av alle nordmenn bruker avføringsmidler som Movicol eller andre laxantia. Forstoppelse kan ha mange årsaker, men det at man er fysisk inaktiv, spiser fiberfattig kost og har begynt å trekke på årene er de vanligste årsakene. Man skal også huske at forstoppelse i noen tilfeller kan relateres til sykdom og/eller spesielle medisiner.

Så over til mitt gode råd om forstoppelse. Dette er ingen quick fix, men gir du det litt tid (en dag eller to), vil du trolig erfare at dette fungerer meget bra:

Kjøp en pose svisker (ca 227 g). Halve posen (20-22 stk) legges i 2 liter vann som deretter gis et oppkok. La sviskene småkoke i 30 minutter. Slå av platen, avkjøl. Når sviskeavkoket har håndterlig temperatur, heller du alt over i en beholder/mugge og plasserer det i kjøleskapet. Sviskene kan gjerne følge med, men det er avkoket du skal drikke. Ta et glass sviskeavkok (2 dl) like før du legger deg. Gjør det samme om morgenen på fastende hjerte (før du spiser noe annet). Gjenta det samme neste kveld. Drikk sviskeavkok før du legger deg, pluss tidlig neste morgen, osv.

Dette vil mest sannsynlig få orden på tarmen, men du kan gjerne fortsette med regimet over flere dager. Bruk resten av sviskene i posen når du går tom for avkok, og gjenta som beskrevet over. Det positive med sviskeavkok er at det er et naturprodukt. All medisin har bivirkninger, derfor vil jeg anbefale at du prøver naturmetoden mot forstoppelse før du eventuelt tar en tur på apoteket…

Husk dessuten å drikke en del vann i løpet av dagen! Et eple eller to er også bra for fordøyelsen, samt litt nøtter…

Lykke til!

Tekst og illustrasjon: John Steffensen

 

La andre få vite om dette innlegget..