Slik blir du god i matematikk

Matte gjort enkelt...

Vil du bli god i matte? Dette kan du gjøre, det tar ikke lang tid heller.

På samme måte som en idrettsutøver kan forbedre sine prestasjoner gjennom målbevisst trening og diverse treningstimer, kan matematikk-karakteren få et løft dersom man har selvdisiplin nok til å sette seg ned og øve litt mer. Et fantastisk hjelpemiddel i så måte er internett.

Først av alt youtube-siden Math Antics. Her er det bare å velge og vrake. Math Antics presenterer mange emner i matematikk, og undervisningen er svært godt tilrettelagt. Kursene er på engelsk, men de er lett å følge, fordi alt som blir sagt står skrevet nederst på skjermen (= subtitles).

Math Antics har i skrivende stund hele 79 videoer om ulike matematiske problemstillinger på youtube. Sjekk f.eks. denne videosnutten om grunnleggende algebra. Utrolig godt presentert:

Examsolutions. Faksimile av startsiden...En annen side er www.examsolutions.net – et utmerket nettsted for heving av matematikkunskaper. En flott hjelp til elever som sliter med å forstå hva lærebøkene og læreren forsøker å formidle i faget.

Mer enn 3 400 eksempler fins her. Du kan også oversette websiden til norsk. Dette er matematikk gjort enkelt! Begge sider anbefales!

Quiz. Hva kan du av barneskolens matematikk?
Test deg selv ved å klikke på bildet.

La andre få vite om dette innlegget..