Ny eldre- og folkehelseminister. Det er noe som ikke stemmer…

Ny eldre og folkehelseminister terje søviknes frp

Regjeringen skifter eldre- og folkehelseminister enda en gang. Regjeringen kommer til kort. Igjen.

I dag, 18. desember 2019, har Erna Solberg skiftet eldre- og folkehelseminister enda en gang. Enten fordi dette er en statsrådspost med meget lav status, eller fordi ingen av de statsrådene som har styrt dette departementet, har fått til noe som helst… Egentlig tror jeg at hyppige skifte av eldre- og folkehelseministre er et tegn på begge deler.

Nå er det Terje Søviknes som overtar. Den tidligere Os-ordføreren slår seg for brystet og sier at eldrepolitikk er noe han brenner for. Det har han for så vidt alltid gjort, i følge ham selv. Så får vi se hvor mye han får utrettet, for mest av alt fremstår eldre- og folkehelseministrene som en salderingspost forbeholdt FrP’-slitere.

Den første var helt usynlig

Den første eldre- og folkehelseministeren tiltrådte 17. januar 2018. Åse Michaelsen (FrP) hadde lang fartstid i politikken, også på Løvebakken. Hennes partifeller på Sørlandet ga henne godt skussmål, de var sikre på at damen kom til å gjøre en god jobb. Åse Michaelsen utmerket seg ikke på noen som helst måte. Hun var lite synlig og gikk svært så stille i dørene. Vi hørte knapt noe som helst fra henne.

Den andre var også helt usynlig

Pensjonene underreguleres hvert år... Www. Johnsteffensen. No 1
Les mer om det urettferdige trygdeoppgjøret ved å klikke på plakaten.

Etter vel 15 måneder ble Åse Michaelsen skiftet ut. Nå skulle Sylvi Listhaug være eldre- og folkehelseminister. Hun hadde tidligere vært årsaken til at Erna Solbergs regjering holdt på å gå opp i sømmene, da frittalende Sylvi Listhaug var statsråd forrige gang. Jeg mener Sylvi Listhaugs innsats som eldre- og folkehelseminister, i bare 7 måneder, stort sett gikk med til å se om hun kunne samarbeide innad i en regjering, og om hun hadde lært noe siden sist. Den ellers så frittalende damen ble ubegripelig taus som eldre- og folkehelseminister. Selv ikke da trygdeoppgjøret enda en gang opplevdes urettferdig for landets syke, uføre og eldre, kom hun på banen. ..

Den tredje… blir også han usynlig? Jeg tror det!

Dette var så avgjort ikke Sylvis departement, for hun hadde andre og større planer, mer prestisjefylte planer . Etter bare 7 måneder overtar hun i dag et nytt departement og overlater stafettpinnen til partikollega Terje Søviknes. Jeg har ingen forhåpninger til herr Søviknes, for denne regjeringen fikser ikke eldrepolitikken. FrP har alltid snakket varmt om de som bygde landet, osv. Men i posisjon evner de ikke å gjøre noe som indikerer at deres eldrepolitikk er alvorlig ment, noe mer enn bare festtaler og fyndord. For det å være eldre- og folkehelseminister har tydeligvis lav status innad i regjeringen. Det kan være grunn til å minne Terje Søviknes og resten av regjeringen om at stadig flere eldre blir mer og mer opptatt av at pensjonene forvitrer, mens landets rikeste blir rikere og rikere og rikere… Plakaten ovenfor er i 2019 blitt et av mine mest delte innlegg på nettet. Nærmere 40 000 har delt plakaten i løpet av noen måneder. Det er en vektig og viktig grunn til det. Vi får håpe at Terje Søviknes evner å ta inn over seg dette, og at eldrepolitikken ikke bare blir enda flere tomme politikerfraser fra hans og regjeringens side.

Mer om det urettferdige trygdeoppgjøret fins på www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..