Interaktiv quiz om moter og moteskapere

En interaktiv quiz om moter og moteskapere. Johnsteffensen. No

Interaktiv quiz om moter

Hvor mye kan du om moter, motehus, moteskapere og kosmetikk?

Interaktiv quiz av John

Dette er en interaktiv quiz. Det betyr at du får svaret umiddelbart. Når du har svart på alle tolv, får du et skussmål for din prestasjon – i tillegg til total poengsum.

Du må gjerne prøve de mange andre quizene også. Du kan velge og vrake i et vell av oppgaver. Her får du min ferske interaktive quiz om moter og moteskapere. Hvor mange klarer du…? Lykke til!

1: Du får tre alternativer. Ett av dem er et av de eldste motehusene som fortsatt eksisterer. Det er dette du skal frem til. Motehuset ble grunnlagt i 1889 av en person som egentlig startet med å lage klær til sine barn hjemme. De vakre barnekreasjonene var så elegante at en del kvinner ba designeren om å lage kopier for sine egne barn og tilsvarende plagg til dem selv.

Correct! Wrong!

2: Vi skal helt tilbake til 1709. I dette året skapte den italienske parfymøren Johann Maria Farina (opprinnelig fornavn var Giovanni), som hadde bosted i Köln, et velluktende vann bestående av en urteekstrakt, olje og etanol. Denne miksen ble snart kalt Eau de Cologne, oversatt fra fransk; "Vann fra Køln". Hva heter den mest kjente varianten av Eau de Cologne?

Correct! Wrong!

3: Vi skal frem til en berømthet som ble født 1946 i Reggio di Calabria, Italia, og som etter hvert ble en karismatisk og anerkjent moteskaper påvirket av Andy Warhol og inspirert av moderne kunst. Vedkommende ble regnet som en av de mest fargerike og talentfulle moteskaperene på slutten av 1900-tallet. Designeren ble skutt og drept i 1997 utenfor sitt hjem i Miami Beach. Moteimperiumet ble snart overtatt av avdødes søster, men motehuset ble tidligere i år solgt videre til designeren Michael Kors for 17,5 milliarder kroner. Hvem er dette?

Correct! Wrong!

4: En norsk kvinne ble skuespilleren Ernest Borgnines femte hustru. Denne kvinnen utviklet en parfyme i 1982 som snart ble en stor suksess i USA enda parfymen ikke ble solgt av de store varehuskjedene slik hun hadde håpet på. I stedet markedsførte hun parfymen selv, bl.a. gjennom direct mail (DM). Ved årtusenskiftet hadde hun klart å selge hele 4 000 000 flasker med denne parfymen som forøvrig var oppkalt etter damen selv. Hva heter parfymen?

Correct! Wrong!

5: Kvinnen på bildet var fransk motekunstner (født i 1883, død i 1971). Hun ble en meget innflytelsesrik designer med et radikalt syn på kvinners klær, noe som blant annet kom til uttrykk ved hennes ukonvensjonelle valg av stoffer, dessuten ved valg av bijouterier i stedet for ekte smykker. Hennes plagg var både funksjonelle, myke og komfortable. Hun skapte også den parfymen som trolig er den mest berømte noensinne. Den lanserte hun allerede i 1922 og er fremdeles uhyre populær. Hvem er moteskaperen?

Inflytelsesrik moteskaper
Correct! Wrong!

6: Hva er navnet på den legendariske parfymen som første gang ble lansert i 1922, og som ble omtalt i spørsmål nummer 5?

Correct! Wrong!

7: Hvilken moteskaper designet i sin tid Wehrmachts offisersuniformer?

Correct! Wrong!

8: Denne flotte genseren er designet av en moteskaper som i 1959 tok diplomeksamen ved motelinja på Statens håndverks- og kunstindustriskole. Senere ble moteskaperen student ved L’École da la Chambre de la couture parisienne i Paris og ble snart lærling hos Christian Dior. I 1977 åpnet kunstneren sitt eget motehus i Paris. Året etter ble designeren tildelt Gullsynålen for sin høst/vinterkolleksjon 1978–1979. Den samme kolleksjonen ble også hedret med Gullfingerbølet. I 1995 la kunstneren ned sitt franske motehus. Hvem er dette...?

Strikket genser designet av berømt norsk moteskaper
Correct! Wrong!

9: Haute couture forbindes med europeiske og særlig franske motehus. Men hva er haute couture egentlig?

Correct! Wrong!

10: En av verdens eldste produsenter av parfyme er Guerlain i Paris. Guerlain ble grunnlagt så tidlig som i 1828 av Pierre-François Pascal Guerlain og var i familiens eie helt til 1994 da det ble kjøpt opp av det franske multinasjonale selskapet LVMH. Guerlains hovedforretning befinner seg fremdeles i Paris, i 68. Avenue des Champs-Elysées. Hvor mange ulike dufter/parfymer har Guerlain markedsført siden starten i 1828?

Correct! Wrong!

11: Du skal frem til en av de virkelig store franske motekunstnerne. Vedkommende studerte først jus og startet med å tegne hatter og klær. Deretter startet personen sitt eget motehus i 1946. Motekunstnerens første kolleksjon ble en stor suksess i 1947. Den ble kjent under navnet The New Look da den representerte noe helt nytt sett i forhold til moten under den annen verdenskrig. Den nye linjen var feminin med skrå skuldre, smale liv, brede hofter og lange, vide skjørt. Moteikonet ble en av de sentrale figurer i fransk haute couture i 1950-årene og kunstnerens ideer kom raskt ut til interesserte kvinner verden over. Ved designerens død omfattet firmaet fem store verksteder med 28 atelierer i Paris og ca. 1200 ansatte. I dag er dette motehuset et imperium med forgreninger over hele verden. Hvilken motekunstner er dette?

Correct! Wrong!

12: Hva heter verdens største motemagasin?

Correct! Wrong!

Moter og moteskapere
Bevares!
Jeg er simpelthen målløs! Dette var genialt gjort. Jeg bøyer meg i støvet!
Glimrende!
Fantastisk prestasjon. Bare en liten feil. Du har all grunn til å være strålende fornøyd!
Meget godt prestert
Dette kan du være skikkelig godt fornøyd med. Du har mye peiling på mote og moteskapere. Meget bra!
Bra
Godt jobbet. Du kan en god del, og jeg mener at du kan være vel tilfreds med dine motekunnskaper. Dette var godkjent.
OK
OK, men heller ikke så mye mer. Du kan en del om moter og moteskapere, men kanskje hadde du mest flaks..? Hvorom alt er... du gjorde det brukbart.
Dette var ikke overbevisende
Dette var ikke særlig mye å skryte av. Du har ikke spesielt mye peiling på moter og motehus. Men det er øyensynlig ikke så viktig heller. Så da så...
Huff
Dette var dårlig. Ikke særlig mye grunn til jubel og glede. Moter og moteskapere betyr øyensynlig ikke noe for deg. Og egentlig kan vi vel klare oss godt uten...
Skrekk og gru!
Du verden så dårlig dette var. Jeg finner ikke ord. Du har null peiling på dette. Forresten gjør det ikke noe heller, for motehusenes dill-dall er bare for spesielt interesserte. Og det er ikke du. Ikke jeg heller forresten...

Share your Results:

© johnsteffensen.no

En fantastisk god oppskrift på grove rundstykker. Www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..