Omega-3 sin svært gunstige effekt

1 gram omega-3 er anbefalt daglig dose. Dette kan du også få gjennom 25 g sild, 50 g laks, 500 g torsk.

Husk at fisk ikke bare er mat, fisk er også medisin

Fiskefett er rikt på omega-3, noe som har gunstig effekt på kroppen. Fiskefettet reduserer risikoen for blodpropp, det bidrar til at blodet ikke levrer seg så lett (blodet blir mer tyntflytende), og det reduserer triglyseridnivået i blodet.

1 gram omega-3 er anbefalt daglig dose. Dette kan du også få gjennom 25 g sild, 50 g laks, 500 g torsk.Det fins en del mennesker som ikke liker fisk, men disse bør likevel sørge for at de får i seg noe fiskefett daglig, dvs. omega-3. Dette kan gjøres gjennom inntak av tran. En vanlig teskje tran inneholder like mye omega-3 som to til tre kapsler med konsentrert fiskeolje. Noen synes at de gulper på tran etter at de har tatt den foreskrevne dosen. Disse kan prøve å ta trandosen i starten på måltidet, like etter første tygg. Min erfaring er at dersom det gjøres slik, så går en ikke og gulper på tran etterpå. Et annet godt tips er å drikke et glass melk umiddelbart etter traninntaket.

Omega-3 kan også inntas i kapselform. «TV2 hjelper deg» viste i uke 10 (2012) hvilke omega-3 kapsler som etter deres mening er de beste. Vinner ble «Eskimo 3» tett fulgt av «Pikasol omega-3» og «Triomar omega-3 & Vitamin D3». 

Enda smartere er det å innta omega-3 fettsyren direkte. Fra fisken. F.eks. vil 35 g makrell i tomat være nok til at du får i deg den anbefalte dagsdosen av omega-3. I en liten hermetikkboks hakket makrell eller makrellfilet er det 110 g. Dermed kan en slik boks holde i tre dager, dersom du bare spiser en skive med makrellpålegg daglig. Ikke bare er det helsebringende, svært mange synes det er kjempegodt også. Kanskje skal du prøve min favoritt akkurat nå; Stabburets hakket makrell i salsa. Den fins ikke i alle matvareforretninger, men spør etter den der du handler, så tar de den kanskje inn i varesortementet. Makrell i salsa er meget velsmakende!

1 gram omega-3 er anbefalt daglig dose. Dette kan du også få gjennom 25 g sild, 50 g laks, 500 g torsk. Ikke alle tre, men en av dem 🙂  Og vet du… umettet fett (dvs. fettsyrer fra fisk – eller fiskefett) blir ikke mettet når det kokes eller stekes!

 

La andre få vite om dette innlegget..