Koronaviruset – Dagens lyspunkt

Koronaviruset covid 19 – Mandag 16. mars 2020

Dagens lyspunkt om koronaviruset.

KLIKK PÅ BILDET

Lyspunkt: Vi gleder oss over at barn ikke blir spesielt syke av koronaviruset. De kan bli smittet, men de får sykdommen lett. Forskerne vet ikke helt hvorfor, men trolig er det barnas immunforsvar som fører til at sykdommen ikke får noe dramatisk forløp hos de minste. I Kina var det blant de første 45 000 tilfellene bare 1 prosent som tilhørte aldersgruppen 1 til 9 år. Ingen av disse barna døde. Tar vi med den neste gruppen (10 – 19 år) utgjorde disse ytterligere 1 prosent.  Dagens korona-lyspunkt er at barn ikke blir spesielt syke av covid 19. Endatil barn med diabetes synes å ha liten risiko for å bli alvorlig syke av koronaviruset. Selv om barna ikke blir spesielt syke, kan de imidlertid smitte andre, og for personer i godt voksen alder kan koronaviruset skape store problemer. 

Se neste lyspunkt om koronaviruset.

Grafikk øverst: John Steffensen basert på et bilde av Ameen Fahmy/Unsplash

 

La andre få vite om dette innlegget..