Følbar kjærlighet

05 skifer

 

Følbar kjærlighet i klosteret 

Nonnene i klosteret viste en lykke og en glede som overgikk alt vi noensinne hadde opplevd.

Å gjøre noe godt overfor et annet menneske bare fordi du bryr deg eller har lyst til å glede noen, er fantastisk! Det trenger ikke være noe stort, det kan være en bukett blomster, et uventet kyss, et klapp på skulderen, en symbolsk gave… Kanskje det å ringe til noen og spørre om hvordan det går, noe som kan bli opplevd som en uventet og stor glede. At du gjorde en tjeneste som ingen hadde bedt om eller ventet på. Bare noe godt du gjorde fordi du hadde lyst. Ikke fordi du skulle være en helt eller hadde noe vikarierende motiv for handlingen.

Noen ganger møtes vi med ordene ”Tusen takk, men det behøvde du ikke å gjøre…!”

Det som ikke er nødvendig, er like fullt viktig. Det binder oss sammen og gjør kjærligheten følbar.

For mange år siden deltok jeg på et vel fire ukers rullende lederseminar i Europa. Vi dro fra land til land, opplevde ulike folkeslag, kulturer og samfunnssystemer, samtidig som vi ble kurset i ledelse. Mot slutten av turen kom vi til Mariasøstrene i Darmstadt. Der skulle vi bo i seks dager.

Det ble en unik opplevelse som satte dype spor for ettertiden. Blant alle de sterke inntrykkene ble velkomsten i klosteret enestående. Da vi hadde parkert bussen innenfor murene, kom fire nonner inn til oss. Jeg har aldri noensinne møtt mennesker som til de grader utstrålte kjærlighet og varme. Vi hadde aldri sett hverandre før, men vi ble tatt imot som om vi skulle være deres aller kjæreste barn, ønsket og savnet. Ømheten, gleden og varmen de utstrålte, var så intens at ingen oss kunne bli upåvirket av det.

Jeg vet ikke hva det var som gjorde hendelsen så uforglemmelig. De var jo bare seg selv. De hadde ingen gaver til oss, ingen kyss eller varme klemmer… Like fullt slo det gnister mellom oss fordi de utstrålte en lykke og en glede som overgikk alt vi noensinne hadde opplevd. Kjærligheten er en kraft som setter en i stand til å yte sitt beste for andre og å overvinne seg selv. Uten kjærlighet er verden en ørken…

Les også «Se, de kommer fra Norge – de kommer fra friheten!»

 

La andre få vite om dette innlegget..