Den beste hjertemedisin

Kompis (hesa joker - tunmarks kennel) foto: john steffensen

Hjertemedisin

 Kompis (hesa joker - tunmarks kennel) foto: john steffensen

 

Fin – du e så fin – du e min hjertemedisin, synger Tre små kinesere. Det kunne like gjerne ha vært om Kompis, vår lille Shetland Sheepdog valp, disse tre små kineserne sang. For ikke bare er han fin, han er også en aldeles fenomenal hjertemedisin! Den holder meg i form. Det er ingen bønn; Kompis har en klar forventning om trim, dvs. tur. Varighet: Minst en time.

Vel, en time er egentlig ikke nok, for vel hjemme igjen har den fremdeles mye uforløst energi. Da raser den rundt fra rom til rom, samtidig som den er klar til å leke. Kompis elsker å leke. Den kan nesten ikke tenke seg noe annet. Bortsett fra å gå på tur da, laaaaaaange turer…

Kompis er såvisst ingen lathans. Jeg hørte om en annen valp forleden – eller en «mopp» som eieren kalte dyret. Den var ikke i nærheten av å være noe hjertemedisin verken for seg selv eller sin herre. Nei, valpen ville bare ligge på sofaen. Der kunne den ligge i timevis å snorke og fise… Den var ikke til å rikke. Der ville den ligge, basta bom! Det vil si… det fantes ett unntak: Straks kjøleskapsdøren ble åpnet, hoppet den lynraskt ned fra sofaen og kjente sin besøkelsestid – ved det åpne kjøleskapet….

Nei, et slik dovendyr er ikke Kompis på noen måte. Og takk for det. Kompis gir meg verdens beste trim . hjertemedisin i Guds frie natur. Uansett vær. Det fins ingen unnskyldninger for Kompis. Jeg kan i hvert fall ikke motstå de bedende hundeøynene som tydelig signaliserer en klar forventning; han vil ut – og vi må gjøre det sammen.

Den beste hjertemedisin

Dermed blir det daglige turer på minst en time. I tillegg til et par intervalltreningsøkter på ergometersykkel i uken, riktignok uten Kompis…. Fremdeles kjører jeg det samme opplegget som jeg har beskrevet tidligere. (Les her.) Fire økter à fire minutter med ekstra motstand, med roligere tre minuttersøkter innimellom. Men aller først oppvarming, og etter sykkeløkten (som totalt varer i 46 minutter) nedtrapping.

Hjertemedisin bedre enn noe annet, men da må jeg legge til styrketrening. Den får jeg ikke i tilstrekkelig grad via Kompis og ergometersykkelen. Da må jeg frem med treningsmatten og gjøre styrketreningsøvelser som jeg lærte på Krokeide rehabilitering. Sammen blir dette en flott pakke! Når jeg i tillegg prøver å spise sunt, tenke på hva jeg putter i meg – der hver dag ikke får være en fest, blir dette totalt sett verdens beste hjertemedisin. Det er jeg overbevist om.

Mye kan jeg altså takke Kompis for. For med ham er det ingen bønn…. Her må jeg ut, uansett vær. Og takk for det!

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/04/ergometersykkel-et-program-som-gir-deg-betydelig-bedre-kondisjon/»] Trening på ergometersykkel[/button]

 

 

La andre få vite om dette innlegget..