Mange like blomster gir en fantastisk effekt

Store grupper med petunia over alt, men samlet som ulike fargeklatter i hagen. Som disse hvite som dekker nederste del av palmenes stammer. (foto: john steffensen)

Vær ikke redd for å plante mange like blomster i hagen…

Fantastisk blomsterprakt med like blomster

Her fins mye å bli inspirert av. Et parti fra viva cala mesquida resort (mallorca) med et vell av petunia ved siden av en tretrapp laget av sviller. Se også de praktfulle murene, plenen, hekken, terrassene. Veldig pent utført. (foto: john steffensen)

 

Det fins mange oppfatninger av hvordan en hage skal eller bør være. Etter min mening er ikke noe riktigere enn annet. Det kommer an på øynene som ser… Ett er i hvert fall sikkert, ikke vær redd for å plante mange helt like blomster sammen. La dem dekke et bed, en rabatt eller et område på plenen. De skaper en enestående, tiltrekkende effekt. Eneste minus er at når plantene er ferdig avblomstret, så bør du ha en plan for hva det neste kan bli. For det er jo kjekt å ha blomster i hagen til enhver tid. At det alltid er noe som er på gang, en ny blomst, et nytt underverk.

INSPIRASJON FRA MALLORCA

Hagen på denne siden er fra Mallorca, dvs. hotellet Viva Cala Mesquida Resort, men plantene har det til felles at blomstene like gjerne kunne ha vært benyttet i vårt kalde nord. Da tenker jeg på petuniaene, pelargoniene etc, mens palmene nok ikke har gode vekstvilkår i vårt land. Så se bort i fra palmene. Studer bildene nøye, og se hva gartnerne har gjort, hvor praktfulle de ulike fargeklattene i virkeligheten er, der mange helt like planter vokser tett innpå hverandre. Kanskje kan du forsøke noe lignende? Jeg har prøvd og kan anbefale det.

Utsnitt fra den praktfulle hagen til viva cala mesquida resort, mallorca. (foto: john steffensen)Mesteparten av mine egne planter er slike som dukker opp en etter en, små underverker som hilser på oss til ulike tider i vekstsesongen. Og det er slik jeg ønsker å ha det; nemlig den kontinuerlige blomstringen alle steder. Men alt til sin tid. De siste par årene har jeg forsøkt å plante flere like blomster ved siden av hverandre, og etter å ha vært på Mallorca – og Madeira – så er jeg blitt inspirert av de mange nydelige hageanleggene. Denne gangen deler jeg altså bilder fra den vidunderlige hotellhagen på Cala Mesquida. Snakk om sansehage! Vakker og gjennomtenkt beplantning, frodige fargeklatter, spenstige menneskapte kunstverk, eksotiske trær, et praktfull klima, stilige bygninger, store og små bassenger, et vell av gangveier…. Det er som en nesten mister pusten!

DEN SOM INTET VÅGER…

Store grupper med petunia over alt, men samlet som ulike fargeklatter i hagen. Som disse hvite som dekker nederste del av palmenes stammer. (foto: john steffensen)Så la deg inspirere. Hent ideer fra disse bildene – eller andre hager du besøker. Selv om ikke alt lar seg gjennomføre her i nord, kan du hente inspirasjon og gjøre noe tilsvarende – med planteslag og tresorter som naturlig trives hos oss. La deg begeistre av blomstene på bildene. Plantene vil nemlig klare seg godt mange steder i Norge. Så det er bare å sette i gang. Har du plass, har du råd, har du tid….? Kanskje kan du få gjort noe med det? Men det kommer ikke av seg selv… den som intet våger, intet vinner!

Sammenplantning på mallorca. Men samme planter går svært bra i norge også. (foto: john steffensen)

 

La andre få vite om dette innlegget..