Sommerrose: Goldstern

Klatrerosen goldstern. Ukens sommerrose. Foto www. Johnsteffensen. No

Ukens rose er klatrerosen ‘Goldstern’ som like ved siden av ytterdøren ønsker velkommen til vårt hus. Den utstråler en deilig duft som man ikke kan unngå å legge merke til. Når den blomstrer i juni, holder den det gående til langt ut på høsten. Den er remonterende. ‘Goldstern’ egner seg godt til pergola og espalier. Høyde: 2,5 til 3 meter.

Jubelvignett 4 for johnsteffensen. No
10 år på nett

De første dagene er ‘Goldstern’ på sitt vakreste, som den nyutsprungne rosen på bildet. Etter hvert blir blomstene større og fyldigere samtidig som den knallgule fargen blekner noe. Men det står alltid nye knopper klar, og når knoppene åpner seg, viser rosen seg atter fra sin beste side. En flott og herdig plante. ‘Goldstern’ står for en støyt og er meget vinterherdig.

Tekst og foto: www.johnsteffensen.no

Les og se: «Mine vakreste roser»

 

La andre få vite om dette innlegget..