Alle gode ting er tre. Terapi for god nattesøvn.

Terapi for god nattesøvn

Terapi for god nattesøvn

Alle gode ting er tre, sies det. Hvorvidt de er to, tre, fem eller ni, kan vel diskuteres. Men nå er det nå en gang tre, og så får vi holde oss til det.

Jeg vil gi deg en liten oppfordring med utgangspunkt i de tre gode tingene. For det er nettopp dette jeg vil hinte deg om: I kveld før du slukner på puten, skal du enten skrive ned i en bok – eller memorere i hodet ditt – tre gode ting du opplevde i dag. Tre ting som gledet deg, tre kjekke hendelser om du vil. Det kan godt være at du har problemer med å huske tre, for vi mennesker har en egen evne til å finne feil både med det ene og det andre – for ikke å si tredje. Vi har en lei tendens til å oppdage feil hos andre, peke på dem og dermed indirekte hevde at vi er bedre enn dem. Så glemmer en gjerne at når en peker finger på noen, så peker tre fingre tilbake på en selv. Så en bør ikke bruke pekefingeren i utrengsmål…

Men tilbake til de tre gode tingene. Gjør det til en vane å fokusere på tre positive hendelser ved dagens slutt. Skriv dem gjerne ned, for de kan være vel verdt å huske – eller trekke frem når du føler at det meste ikke går din vei. Tre fine ting du opplevde i dag, noe som føltes som en lettelse, noe som endte bedre enn du kunne frykte, et menneske som ofret deg litt ekstra oppmerksomhet, et smil fra en ekspeditør, en koselig sms – eller kanskje noe du selv gjorde for å glede andre, noe du utrettet og som du fikk til, noe du gjennomførte og som du har kvidd deg til en stund, osv.

Skriv det ned alt sammen – eller tenk på tingene før du forsvinner inn i drømmeland. Da vil du sovne med et smil om munnen – med hodet fylt av gode tanker.

Og vet du hva…? For hver dag du gjør dette, blir det lettere å finne tre positive ting i hverdagen. Eller kanskje er det slik at du ikke ser skogen for bare trær…?

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Alle gode ting er tre. Terapi for god nattesøvn.”

  1. Vi mennesker er skrudd sammen rart til tider, mye lettere å finne negative ting ….jeg har tenkt litt, jo jeg fant 3 positive ting jeg har gjort i dag, men jeg måtte tenke … Det er noe som heter … Tenk positive tanker og det positive gror, osv.

    1. Det har du helt rett i; det er lettere å finne negative ting. Når det gjelder de positive tingene som du skal reflektere over før du lukker øynene, så behøver det ikke bare være det du selv har gjort. Du kan også glede deg over hva andre har gjort overfor deg og/eller dine 🙂
      Fint ordtak: Tenk positive tanker… og det positive gror! La det bli dagens vitige påminnelse for oss alle!

Comments are closed.