Selskapslek: Hva er i glasset?

Selskapslek som går ut på å gjenkjenne ulike cola-varianter. Johnsteffensen. No. Foto: eak_kkk (pixabay)

Selskapsleker for voksne – Hva er i glasset?

Selskapslek som kan brukes på flere måter. Har du f.eks. noen cola-frelste gjester som er skråsikre på at de kan skille klinten fra hveten og har full kontroll på hvilken cola de foretrekker? Noen sverger til Pepsi andre til Coke, noen har også andre cola-favoritter. Men hvor sikre er de egentlig?

Selskapslek 48 (60*) – Passer i et mindre selskap

Størst på internett: selskapsleker - johnsteffensen. No
Selskapsleker. Desidert flest på johnsteffensen. No

Utstyr: Kjøp inn diverse cola-varianter. La det være vanlig cola og cola uten sukker. Om man velger en annen variant av leken, må aktuelle drikkevarer være tilgjengelig når leken starter. Husk rene glass, evt. engangsglass.

Viktig: Ikke vis originalflaskene, men hell innholdet over på nøytrale flasker eller karafler. Den som leder leken, merker hver (nøytrale) flaske/karaffel med et nummer. Så serveres gjestene ukjent cola i tur og orden. Ikke mye i hvert glass, men nok til at man kjenner smaken (smaksprøver).

Oppgaven kan være: A) Hvilken av disse ukjente colaene synes du er best?  B) Hvilken av cola-drikkene tror du er uten tilsatt sukker?  C) Hvilken er Pepsi?  D) Hvilken er Coke?  E) Hvilken er billigst? 

Gi gjestene penner og små lapper slik at de kan gjøre notater underveis. Om du velger å samle inn svarene før fasiten offentliggjøres, kan dette gi selskapsleken litt ekstra spenning; hvem har flest poeng på B, C, D og E? (Kanskje vanker det også en liten premie på vinneren…?)

 

Selskapslek 49 (61*) – Passer i et mindre selskap

Hvilken vin er dette?

Denne leken passer best om gjestene betrakter seg selv som litt «eksperter» på vin, kanskje i en vinklubb?

Hvilken vin er dette? Selskapslek som går ut på å gjenkjenne ulike typer viner. Johnsteffensen. No. Foto: vinotecarium (pixabay)Utstyr: Hver gjest tar med seg en flaske vin. Etiketten skal være fjernet (evt. helt dekket til foran og bak) når leklederen serverer de ulike smaksprøvene utover kvelden. Gjestene får lapper og skriveredskap slik at de kan gjøre notater underveis.

Mot slutten av samværet skal hver gjest plassere lapper på de ulike flaskene ut fra hvilken vin de tror hver enkelt flaske inneholdt. Dette kan være navn på vinen – og/eller hvilket land (og/eller vindistrikt) vinen kommer fra. Kanskje har noen en formening om hvilken druesort/druesorter vinen er laget på?  Kanskje kan gjestene fortelle hvilken vin de likte best? Hvilken vin de tror er dyrest? Klarer man å skjelne Chardonnay fra Chablis? etc.

Husk at glassene til enhver tid skal være rene slik at deltakerne også kan nyte fargen (+ duften). Førstepremie, f.eks. en flaske vin…

Selskapsleken kan også gjennomføres ved at man gir poeng til hver enkelt vin, f.eks. fra 1 til 6 – der 6 er best!

*) Tallene 60 og 61 i overskriften refererer til det totale antall selskapsleker for voksne som fins på johnsteffensen.no  (Flere av sidene med selskapsleker inneholder mer enn en lek). I tillegg fins mange andre leker som egner seg til barnebesøk.

Foto øverst: eak_kkk (Pixabay). Vinflaske 4813260_1930 (Pixabay). Ill. nederst: David Zydd (Pixabay)

Selskapsleker johnsteffensen. No illustrert av david zydd

 

La andre få vite om dette innlegget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.