Bibelord: Herren er min hyrde. Salme 23.

Ukens bibelord er salme 23, trolig den aller mest brukte salmen i bibelen. Foto: 12019 - pixabay

Tips: Før du leser dagens bibelord, kan du gjerne starte YouTube-filen (m/Debussy) nederst:

Bibelord

«Herren er min hyrde, jeg mangler ikke noe. Han lar meg ligge i grønne enger, han leder meg til vann der jeg finner hvile. Han gir meg nytt liv. Han fører meg på rettferdighets stier for sitt navns skyld. Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg. Du dekker bord for meg like foran mine fiender. Du salver mitt hode med olje. Mitt beger renner over. Bare godhet og miskunn skal følge meg alle mine dager, og jeg skal bo i Herrens hus gjennom alle tider.

(Salme 23,1-6)

Dette er trolig den mest kjente og brukte salmen i Bibelen, trøstende ord som gir kraft når livet oppleves tungt og vanskelig. Salme 23 er svaret på vår lengsel etter trøst og hvile. Når vi føler oss kraftløse og slitne, tomme, utmattet og nedbrutt, gir bildet av de grønne engene og det livgivende vannet en påminnelse om hvor kjærkomment det er å nyte stillheten og freden der Herren er tilstede. «Jeg skal bo i Herrens hus gjennom alle tider.»  

Lytt til noen av de vakreste toner som er skapt. Nyt! Fem minutter med Debussys eviggrønne, uendelig vakre «Clair de Lune» har du tid til.   (JS)

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst:  12019 (Pixabay)

Pascal Rogé spiller Claude Debussy:

La andre få vite om dette innlegget..