TV2 sin værmelding ikke hva den en gang var

Jeg synes at tv2 sin værmelding har sett bedre dager... Www. Johnsteffensen. No

TV2-været var bedre før

NRK sin værpresentasjon er best

Dette handler ikke om hvor dyktige eller dårlige de ulike værmelderne er, ei heller værspådommene deres. Det er selve presentasjonen jeg har i tankene. For en del år siden var det TV2 som tronet øverst, og som opplevdes bedre enn NRKs mer trauste værmelding. Siden har begge kanaler med jevne mellomrom fornyet seg og forsøkt å overgå hverandre – og seg selv. I den prosessen har NRK vært flinkere enn TV2 de siste årene.

Nrk sin værgrafikk er bedre enn tv2s. For noen år siden var det motsatt. Www. Johnsteffensen. No
Nrk sin værmelding tar innersvingen på tv2. Foto – john steffensen

For å si det enkelt, jeg liker ikke måten TV2 i dag presenterer været på. De har et værkart som er mindre enn tidligere, og som består av få ikoner (værsymboler), mange koter og værfronter. Kartet fremstår fargeløst, rotete og trist. Værdamene blir dessuten for dominerende, og de stjeler mye plass i TV-ruten. Ofte oppholder de seg gjerne utendørs, og da hender det at det skjer uforutsette ting i bildet som trekker oppmerksomheten bort fra det værmeldingen handler om.

Les også: Ferieværet

NRK sin værmelding er per dato bedre på alle måter. Dermed har det meste blitt snudd på hodet. TV2 har forlatt en værpresentasjon som i perioder opplevdes glimrende, til å lande på et design eller lay out som ikke er særlig mye å rope hurra for. NRK sin formkurve har derimot pekt oppover lenge. NRKs TV-værmelding er i dag overlegen når det gjelder lay out, presentasjon – og for den saks skyld seriøsitet.

Tenåring i huset er en serie i flere deler. Her følger oversikten over alle delene. Www. Johnsteffensen. No
Les serien «tenåringssjokket». Klikk på bildet.

La andre få vite om dette innlegget..