Rema 1000 kvitter seg med Lerums syltetøy. Statsministeren oppfordrer oss til å bruke forbrukermakt. La oss gjøre det!

Jeg protesterer mot rema 1000 sin skvis av norske produkter

Nå er jeg er sikker i min sak: Det blir boikott av Rema 1000 fra og med mandag 16. januar

Om mange boikotter Rema 1000 fra og med mandag, vil matvaregiganten kanskje ombestemme seg. Det er ingen skam å snu, for det er hodeløst av Rema å fortsette veien videre. Svært mange forbrukere følger definitivt ikke Remas nye linje.

Statsministeren oppfordrer oss til å bruke forbrukermakt

Rema 1000 sin adm. direktør, Lars Kristian Lindberg, var særdeles lite overbevisende på Dagsrevyen i går da han stotret frem at «Rema 1000 ønsker å se om vi kan finne andre syltetøymerker som kan vokse seg sterke i lokalmarkedet.» For direktøren må dette ha vært et utsagn krydret med en betydelig, ekkel bismak, for Rema 1000 sin administrende direktør som her gjorde seg til varm talsmann for andre lokale syltetøyprodusenter, vet inderlig vel at Rema 1000 i bryggerisektoren skal erstatte Mack, Hansa og Aas med bl.a. den danske storprodusenten Carlsberg. Storbryggeriet kommer nå mye bredere inn i Rema 1000 sitt sortiment, noe som på ingen måte sannsynliggjør Lindbergs intensjoner om at Rema ønsker å satse på lokale syltetøyprodusenter m.v.. Hvem er det han tror at han lurer? Han lurer i hvert fall ikke oss forbrukere.

Det jeg skrev i går, om at jeg akter å boikotte Rema 1000 i siste halvdel av januar, har fått betydelig oppmerksomhet på Facebook. Delinger, hundrevis av «liker» og diverse venneforespørsler, har vist at det koker blant misfornøyde Rema-kunder landet rundt. Og det er tydelig mye oppdemmet frustrasjon som vises overfor Remas provoserende politikk. Statsministeren oppfordret på Dagsrevyen i går det norske folk til å bruke sin forbrukermakt når det gjelder REMA 1000 sin avvisning av Mack, Aas, Hansa, Lerum, Knorr, Kims etc., produsenter som nå fjernes fra Remahyllene. Statsministeren sa at folk krever «et bredt spekter av varer, og at vi ønsker norske vareprodukter i Rema-hyllene.»

Rema 1000 fremstår som usympatiske og kyniske og viser en respektløs framferd som det er på høy tid at vi som forbrukere, tar til motmæle mot!

Jeg har tidligere sagt at jeg vil boikotte Rema 1000 i første omgang i to uker fra og med mandag 16. januar. Når nå Lerum også er blitt vist det glatte lag av den arrogante Rema 1000-ledelsen, reagerer jeg som forbruker sterkt på dette. Ett er i hvert fall sikkert; det blir 100% boikott av Rema 1000 for mitt vedkommende fra og med mandag, en boikott som fort kan komme til å vare i mer enn to uker, dersom Rema-ledelsen ikke gjør retrett. Rema 1000 oppleves som svært usympatisk og kynisk i denne sammenhengen, og viser en respektløs og arrogant framferd som det er på høy tid at vi forbrukere tar til motmæle mot – og samtidig viser tydelig hva vi forventer, ønsker og mener.

Det er ingen som tvinges til å handle hos Rema 1000. Mange av oss har heldigvis alternative kjeder innen rekkevidde, så la oss bruke dem i tiden fremover, helt til Rema forstår at de må gjøre retrett og behandle trofaste leverandører og produsenter, samt lojale kunder på en ganske annen og mer respektfull måte. Det som Rema 1000 gjør nå, finner vi oss helt enkelt ikke i!

Les også: «Jeg boikotter Rema 1000 fra og med mandag 16. januar!»

La andre få vite om dette innlegget..