Sunt, saftig og deilig julebrød.
Dette julebrødet kan spises med god samvittighet. Til tross for at ingrediensene er noe utradisjonelle, blir resultatet meget bra. Julebrødet er saftig og velsmakende, og det gir mersmak. Server gjerne med brunost, syltetøy og evt. smør.
Julebrødets konsistens gir akkurat passe tyggemotstand. Om du vil fryse det ned, anbefaler jeg å skjære brødet opp i skiver og legge dem i en boks med mellomlagspapir. Når du får lyst på en julebrødskive eller to, tar du ønsket antall skiver ut av boksen og bruker en brødrister til å tine dem med (defrost-knappen). Snart spretter rykende ferske skiver opp, julebrødskiver som er litt varme og har en svært god skorpe. Brødet er grovt og raskt å lage, det røres sammen på fem minutter. Genialt enkelt – og skikkelig godt!
Oppskrift til 1 julebrød
2 dl havregryn (= 80 g)
2 dl siktet hvetemel (evt. speltmel) (= 120 g)
2 dl fullkornshvetemel, Fibra (= 120 g)
1 dl sammalt hvete, fin
1 dl rosiner og/eller aprikoser, svisker eller fiken
1 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts natron
1 ts salt
4 dl naturell youghurt
2 ss flytende honning
1/2 dl tyttebærsyltetøy
Slik går du frem:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett yoghurt, syltetøy og honning. Rør godt og hell massen over i en smurt brødform på 1,5 liter.
Brødet stekes midt i ovnen på 150 °C i ca 1 time.
La brødet stå til avkjøling i minst 1/2 time før du begynner å skjære i det. Julebrødet smaker ekstra godt med ost eller syltetøy på.
Oppskriften er fra Opplysningskontoret for brød og korn – tilpasset av Diabetesforbundet
Vil du prøve flere meget gode – og til dels også svært sunne oppskrifter; klikk her på: OPPSKRIFTER