Hjertelig godt år

Cro crop p mh900289904

Bestem deg for ett forsett

Et helt år er ganske lenge. En begynner gjerne med friskt mot, men så klinger det mer og mer av etter hvert...«Hva er nyttårsforsettene dine, svigerfar?» Hun var spent på om jeg hadde noen, og hva disse eventuelt gikk ut på. Jeg måtte innrømme at jeg hadde ikke tenkt på noe spesielt denne gangen, og i det samme grep jeg meg i at det var mange år siden sist jeg ikke hadde noen spesielle nyttårsforsetter ved inngangen til et nytt kalenderår. Ikke fordi jeg aldri klarte å etterleve dem, for så pass disiplinert er jeg at det jeg bestemmer meg for, klarer jeg egentlig ganske godt å følge opp. Skjønt et helt år er ganske lenge. En begynner gjerne med friskt mot, men så klinger det mer og mer av etter hvert…

Kanskje mitt nyttårsforsett skal være at jeg ønsker å opprettholde formen min. Være fortsatt flink til å trene, og ikke skeie ut for mye med tanke på kostholdet. I 2012 har jeg vært ganske flink på dette området, og forsettet mitt må være å holde koken. I hvert fall ikke dabbe av…

Men hva med dine forsetter? Jeg vil gi deg en utfordring, noe du garantert ikke kommer til å angre på: Vær fremtidsrettet, ta høyde for at du fremdeles har gode muligheter til å styrke hjertet ditt. Dette gjør du ved a) å mosjonere jevnlig, b) unngå røyking, også den passive, c) unngå stress, d) spise sunt, e) bli kvitt overflødige kilo.

Hjerte- og karsykdommer er den sykdommen som tar livet av flest skandinaver. Hvert tredje dødsfall blant kvinner i vår del av verden skyldes hjerne- eller hjerteinfarkt. En helt fersk studie fra Frankrike viser endatil at dødeligheten ved akutt hjerteinfarkt hos yngre kvinner (dvs. under 50 år) er økende! Felles for disse er at de fleste av dem er røykere!

Jeg vil ikke moralisere eller fremstå som bedreviter, men foreslår at du leser et av mine viktigste innlegg på johnsteffensen.no i 2012. Dette kan du gjøre ved å klikke her.

Godt nytt år til dere alle. Et hjertelig godt nytt år! 

 

La andre få vite om dette innlegget..