Enn om vi kunne ha gjort som svenskene!

Nordby supermarkets frukt- og grønnsaksavdeling

Eia var vi der…

En bekreftelse på hvor ille der er at det kun er fire dagligvarekjeder som bestemmer vareutvalget i Norge. Slikt burde ha vært forbudt ved lov!

Svenskene viser vei

Jeg kan ikke annet enn misunne svenskene og alle dem som bor i nærheten av svenskegrensen. Å kjøre over grensen ved Svinesund for å handle på Nordby, kan være en flott opplevelse. Noen kaller det Harry-handel, men jeg finner begrepet meningsløst, for mye av det som venter på andre siden av kjølen, er definitivt ikke «Harry».

FruktoggrnnsaksavdelingNå hadde jeg gleden av å handle på Nordby en ganske alminnelig hverdag utenom ferietiden. Det ble en annen og mye bedre opplevelse enn det har vært ved tidligere anledninger. Dessuten er det store senteret med 110 butikker blitt kraftig utvidet de siste årene. Noe av det mest spennende tilskuddet er trolig Nordby Supermarket som i følge dem selv «har lagt all sin energi i å skape en trivelig, ren og ryddig butikk med kvalitetsvarer.» Dette har de klart til fulle! Det er bare til å bøye seg i støvet, skjønt støv fins det ikke noe av i det ryddige, rene og strøkne stormarkedet.

 

Sveriges nest største matbutikk preges av et glimrende vareutvalg, god plass og topp renhold. Nordby supermarket gjør det til en opplevelse å handle dagligvarer.Nordby supermarket er som navnet sier, et supermarked. De konkurrerer mot Maximat som nesten har rådet grunnen alene på Nordby i mange år. Men den nye butikken, som skal være Sveriges nest største matbutikk, er etter min mening bedre enn konkurrenten på mange måter. Den er mer oversiktlig, det er kjempegod plass mellom reolene, det er ryddig og rent, og vareutvalget spennende. I Nordby Supermarket fins en rekke matprodusenter og produkter som nordmenn flest aldri får se hos Rema 1000, Rimi, Meny, Coop Extra, Ica, Spar eller hva de nå heter alle sammen. I norske matbutikker er utvalget så traust og kjedelig, og har du handlet i en kjedebutikk, så har du sett dem alle som en, for det er de samme varene som går igjen over alt. Dette åpenbares raskt og brutalt i samme øyeblikk en stiger inn i supermarkedet på Nordby. Her oser det av kvalitet, spennende vareutvalg og en topp handleopplevelse. Det er bare til å gi seg over!

For få aktører i Norge uheldig for forbrukerne

Svenskene har atter en gang vist vei, de har dokumentert at at det går an å gjøre innkjøpsrunden av dagligvarer spennende og opplevelsesrik. Men for alle oss andre som bor så langt unna svenskegrensen at vi kun en sjelden gang kan besøke Svinesund, er det bare å gratulere broderfolket med en fantastisk flott forretning. Nordby supermarket har nådd sitt mål med bravur. Samtidig blir det tydeliggjort at det ikke er heldig for norske forbrukere at det kun fins fire store aktører som får bestemme vareutvalg og priser i norske matbutikker.  Det er skandaløst, spør du meg… 

La andre få vite om dette innlegget..