Ære være REMA 1000

Freia får ultimatum fra rema 1000. Ære være rema for det...

Ære være REMA 1000

Rema 1000 sitt krystallklare budskap til Freia tvinger sjokoladeprodusenten i kne 

Det er grunn til å berømme Rema 1000 for at de tar et oppgjør med Freia som også i år har laget påskeegg med hele 20% palmeolje, en ingrediens som både er sterkt helseskadelig og uønsket ut fra miljøhensyn. Rema 1000 har gitt klar beskjed om at dette blir absolutt siste gang kjeden kommer til å selge Freias påskeegg, med mindre produsenten fjerner palmeoljen fra oppskriften, slik f.eks. Nidar har gjort.

Det er kjempebra at Rema 1000 toner flagg og tvinger Freia i kne. Palmeolje i Freia-produktene har Rema 1000 tatt opp med fabrikken en rekke ganger før, noe som bl.a. har resultert i at Kvikk Lunsj er blitt fri for palmeolje. Vi kan alle støtte opp om Remas felttog mot helseverstingen palmeolje ved å la være å kjøpe Freias påskeegg og heller ta med oss Nidars i handlekurven. Sistnevnte er helt uten palmeolje, noe som i seg selv er et bevis på at Freias påstand om at det er umulig å produsere påskeegg uten palmeolje, er det reneste nonsens. Fy skam, Freia! 

REMA 1000 har likevel selv et forbedringspotensiale. Da tenker jeg særlig på priskrigen på smågodt som har gjort sukkervarene svært rimelig i dagene/ukene før påske. Det blir feil fokus for REMA 1000 å gjøre usunne søtsaker lett tilgjengelig hvis kjeden ønsker å fremstå som en slags fanebærer for sunnhet.

Les mer om palmeolje

La andre få vite om dette innlegget..