Stillhet

Tanker ut fra tekster i bibelen. Johnsteffensen. No

Stillhet.

Tanker ut fra ord i bibelen. Hver søndag på www. Johnsteffensen. NoSalmene 37,7: «Vær stille for Herren og vent på ham!»

Hvor er det blitt av stillheten, er vi blitt redde for den? Er stillheten bare et tomt, meningsløst, truende øyeblikk som må fylles med noe, uansett hva…?

For mange er stillhet mangelvare. Skulle den dukke opp, fylles den snart med musikk, et TV-program, en film, et dataspill, intens scrolling på mobilen, sjekking av sosiale medier, etc. Eller tomrommene blir fylt med aktiviteter og avtaler. Noen får endatil ikke sove uten at de har musikk på ørene… Et hvert ledig øyeblikk fylles med noe, som om stillheten er noe å være redd for… 

Erindrer du stillheten? Øyeblikkene da tankene fløy – da du senket skuldrene og pustet rolig? Minutter eller timer der du ikke trengte å gjøre noe som helst, bare lytte til deg selv – og kjenne på selve livet?

Stillhet er mye mer enn fravær av lyd. Stillhet er også tilstedeværelse i deg selv. Å kunne reflektere, drømme, bearbeide inntrykk og minner, høre egne tanker, la sansene hvile og hodet få fred. Den samme stillheten gjør det også lettere å lytte til Guds stemme, og å be til ham.

Stillheten hjelper oss til å få øynene opp for eksistensielle spørsmål – for det som er vesentlig i tilværelsen, det er som betyr noe når alt kommer til alt. Bruk derfor tid på stillheten. Forsøk å tone ned stresset, hverdagsjaget, forbruket og aktiviteten på sosiale medier, de gjør ofte bare vondt verre. De tar fokus bort fra det som er selve livet.

Livet er det som skjer med oss, mens vi er ivrig opptatt med alt annet. Skift fokus! Bruk mer tid på å finne deg selv, roe  deg ned, slå av mobilen, musikken, TV’en og alle lyder og gjøremål som stjeler din oppmerksomhet. Fokuser på de viktige tingene. De som virkelig betyr noe når alt kommer til alt! Møt stillheten, gjerne i skinnet fra et stearinlys et uforstyrret og rolig sted. La stillheten åpne øynene dine. Be gjerne en bønn også – og lytt. Som bibelordet sier: «Vær stille for Herren og vent på ham!» 

Les flere «Til ettertanke»

Tekst: John Steffensen. Foto: Kevin Young / Unsplash

Quiz om 2019 hva husker du... Www. Johnsteffensen. No

 

La andre få vite om dette innlegget..