Bestefars trådtelefon

Bestefars finurligheter. Trådtelefon... En serie på www. Johnsteffensen. No

Da vi var barn, laget vi trådtelefoner av tomme hermetikkbokser. De fungerte…

Kjekk aktivitet for liten og stor

Tekst: Johns Steffensen – Del 3 i serien «Bestefars finurligheter»

Bestefars finurligheter fins på www. Johnsteffensen. NoDa jeg var liten, hadde vi ikke mange leker, i hvert fall ikke kostbare leker. Vi hadde ikke råd til å velge på øverste hylle, men vi klarte oss godt likevel. Vi laget flere av lekene selv, ting som fungerte nesten som på ordentlig. Som disse trådtelefonene:

Du trenger: 1) En lang tråd. 2) Et par fyrstikker eller knapper. 3) To tomme blikkbokser (hermetikkbokser) som er hele i bunnen.

Slik går du frem: Hermetikkboksene skal være åpen i den ene enden. I bunnen stikker du et lite hull som er stort nok til at tråden kan trekkes gjennom. Hver ende av tråden festes innvendig (i bunnen) ved hjelp av en fyrstikk eller en knapp.

Trådtelefonen kan brukes både ute og inne, du må bare passe på at tråden mellom boksene henger fritt, og at tråden hele tiden er stram. Det kan være ganske mange meter mellom telefonene (prøv dere litt frem). Ekstra artig blir det om dere ikke har øyekontakt med hverandre.

Trådtelefon tegnet av js. Www. Johnsteffensen. No
Trådtelefon. Husk at tråden mellom boksene skal være stram og henge fritt.

Se også de andre aktivitetene i «Bestefars finurligheter»

Selve «samtalen» er primitiv, for dette er ikke noen smartphone. Lyder som lages i den ene enden, oppfattes lett av den som holder boksen inn til øret i motsatt ende. Finn på ulike lyder som kan overføres via tråden. Forsøk skraping, knipsing, klapping, skriking, slå på ulike underlag/gjenstander etc. 

Da vi var små, syntes vi at dette var spennende greier. Noe du forhåpentligvis kan ha glede av den dag i dag. For husk; vi har ikke mer moro enn vi lager selv. Og selvgjort er som kjent, velgjort!

Kattepinn. Slik så den ut, og slik var reglene.

Hvor godt kan du julesangene? Sjekk denne interaktive quizen om julens sanger. Www. Johnsteffensen. No
Test din hukommelse i denne interaktive quizen. Klikk på bildet.

 

La andre få vite om dette innlegget..