Min erfaring med Oska-travel og «Bella Italia»

Ett av reisemålene til oska-travel er venezia. Her fra "sukkenes bro" (foto: britt hilt caspersen)

Sukkenes bro (ponte dei sosperi) fra 1597. Bro mellom dogepalasset og fengslet - det var her fangene trakk et siste sukk før de ble henrettet. (foto: britt hilt caspersen)Oska-travel har svært rimelige Italia-reiser, men er de noe å satse på?

7 netter på hotell inkl. frokost, fly tur/retur og mye mer bare for noen få tusenlapper… 

 

Britt Hilt Caspersen (tekst & fotos) testet «Bella Italia» (Turoperatør: Oska-travel)

 

Den erfarne reiselederen Britt Hilt Caspersen, som både har bodd i Italia og har hatt Italia som sitt spesialområde som reiseleder og guide gjennom et langt yrkesliv, har testet «Bella Italia» – den svært så rimelige Italia-reisen som Oska-travel tilbyr.

Prisen for hele turen er så gunstig at min gjesteskribent ville finne ut om Oska-travel hadde noen negative overraskelser på lur, noe som eventuelt var blitt skrevet med små bokstaver i salgsdokumentet. Her følger Britt Hilt Caspersens rapport: 

Oska-travel lovet en «eksklusiv kulturreise til Italias høydepunkter». Tok de munnen for full, eller…?

1. oktober 2012 dro jeg atter til mitt kjære Italia, denne gangen i regi av Oska-travel. Jeg var ganske spent, for hvordan ville en så billig Italia-tur arte seg? 

Informasjon om turen fikk jeg via et vedlegg til Bergens Tidende. I løpet av en uke skulle reisefølget få oppleve Venezia, Firenze, Toscana og Roma. Prisen var utrolig rimelig, den varierte fra NOK 2.990,- til 3.590,-.  Like før avreise hadde Oska-travel endatil restplasser til kun NOK 1.790,-. Prisene var basert på ½ dobbelt rom. Enkeltromstillegg: NOK 850,-.

Oska-travel prisen inkluderte følgende :

               ♠ Fly tur/retur Oslo-Rimini

               ♠ 7 overnattinger med frokost på 3-stjerners hotell

               ♠ Transport til og fra flyplass

               ♠ Bussreise; iflg. reiseplan til Venezia, Firenze og Roma

               ♠ Alle flyplassavgifter og skatter inkludert

               ♠ Reiseleder

Alle utflukter måtte bestilles og betales kontant straks etter første innsjekk

Ponte vecchio (gammel bro) eller gullsmedbroen som den blir kalt i dag pga. Alle gullsmedene som holder til her. Slik vi ser broen i dag - skriver seg fra 1345. Tidligere var det slaktere som holdt til her, og da var det bekvemt å bli kvitt avfallet rett ned i elven arno. Eneste bro i firenze som ikke ble ødelagt under andre verdenskrig. (foto: britt hilt caspersen)Først ble vi innkvartert tre netter på hotell i Rimini, deretter tre netter i Chianciano Terme og siste natten atter i Rimini.  Hotellene var enkle, men rene og fine. Ikke noe å si på i forhold til den prisen vi hadde betalt.

Jeg tok i tillegg til ovennenvnte, en dagstur med buss i Toscana, noe som kostet 45 Euro.  Bussene var moderne og hadde aircondition.

Jeg ble overrasket over hvor bra alt var. Dessuten var vi utrolig heldig med været gjennom hele uken.

Som nevnt innledningsvis har jeg selv vært guide i mange år. Samtlige steder som skulle besøkes, var jeg derfor meget godt kjent med fra før. Derfor kjøpte jeg ikke den «Komfort-pakken» eller «VIP-pakken» som Oska-travel solgte på informasjonsmøtet straks etter ankomst til Rimini.

På dette møtet som ble holdt like etter innsjekk på hotellet, ble vi tilbudt «Komfortpakke» til 249 Euro. (Den inkluderte guiding i Venezia, Firenze og Roma, samt 3 retters middag hver kveld på hotellene.)  

Det andre alternativet; «VIP-pakke», kostet 349 Euro. Da fikk vi i tillegg en utflukt til San Marino, en busstur i Toscana og en kveldsutflukt til Verucchio. Alt måtte bestilles og betales kontant på velkomstmøtet. De som ikke hadde kontanter, ble sendt til en minibank for det var ikke mulig å betale med kort.

Selv kjøpte jeg ikke noen av disse ”pakkene” fordi jeg altså var godt kjent i traktene fra før.

Da reisefølget ankom Venezia, Firenze og Roma, ble vi møtt av den lokale byguiden. Vi kunne også kjøpe «litt» av pakkene, som f.eks. bare guiding i Venezia. En slik guidet tur varte fra en til to timer og kostet hele 79 Euro per person. Jeg tok meg imidlertid rundt på egen hånd og ”laget” mitt eget program for dagene.  Dette var selvfølgelig ikke vanskelig for meg all den tid jeg er lokalkjent.

Mange av de som hadde betalt for ”felles” middag i regi av Oska-travel (dvs. turoperatørens pakkeløsninger), var ikke tilfreds med serveringen og klaget på menyen. De angret på at de ikke hadde valgt lokale spisesteder i stedet.

Og så tilbake til spørsmålet i overskriften: Ja, turen kan absolutt anbefales sett i forhold til prisen en betaler! 

Terningkast for Oska-travel:

1  2  3  4  5  6

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/12/oska-travel-sine-turer-som-en-forundringspakke/» color=»red»] Mer om Oska-travel[/button]

 

Les vår andre artikkel om Oska-Travel sine Italia-turer. Her forteller vi bl.a. om noen av hotellene som turoperatøren tilbyr: «Oska Travel sine turer er som en forundringspakke.»

Sjekk også andre reisebeskrivelser på dette nettstedet. Klikk på lenkene på neste linje:

Makeløse Madeira   –   Langweekend i Roma   –   Europas best bevarte middelalderby   –   Travelogues (Reisebrev på engelsk)    –   Når du skal fly   –   Pilegrimsveien til Santiago de Compostela (Spania)

Artikkelforfatter: britt hilt caspersenBRITT HILT CASPERSEN  (Bergen) er utdannet økonom. Etter å ha reist i mange år til Italia og blitt helt betatt av dette vakre og mangfoldige landet, ble hun enke 28 år gammel. Da solgte hun alt, bortsett fra bilen, og dro til Firenze for å studere italiensk.  Der ble hun kontaktet av Saga Solreiser og begynte snart som reiseleder/guide i Roma og det klassiske Italia, vår og høst, – og Rimini på sommeren.  Senere jobbet hun på Sicilia, Alpene og Dolemittene – hele tiden for Saga Solreiser.  Det ble mange fantastiske år. Hun elsket å jobbe med det hun ”brente for” – vise norske turister «Bella Italia» (vakre Italia). Da hun nærmet seg 40, vendte hun tilbake til Norge og begynte i reisebyrå. Likevel er Italia aldri blitt glemt. Det har blitt svært mange reiser dit senere også, med grupper, venner og kolleger. Hun sier: «Jeg har alltid i mitt hode tre – fire fremtidige reiser til Italia. Selv om jeg har jobbet både i nord-, mellom- og sørItalia er det ennå en del ”perler” jeg ikke har besøkt, Så fremtiden ser travel ut.»

FLERE REISEBREV FRA ITALIA KOMMER – på johnsteffensen.no  LES OGSÅ ANDRE REISEBREV: MADEIRA OG ESTLAND!

 

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Min erfaring med Oska-travel og «Bella Italia»”

  1. Emilia-Romagna-regionen er ideell for ferien. Rik på historiske steder og storslått natur. Om sommeren kan du ikke gå glipp av et besøk til Rimini. Med sine strender, og tilbyr alt som en turist kan spørre, uteliv, slappe av på stranden, historiske bygninger, utstillinger og mye mer.
    For mer informasjon og for å planlegge din ferie i Rimini, besøke nettstedet http://www.riminihotels.com.

Comments are closed.