Få mer energi og overskudd

Få mer energi og overskudd. Www. Johnsteffensen. No foto nicolas cool unsplash

Hvordan få mer energi og overskudd.

Stress, humør og helse kan mange få gjort noe med. Det behøver ikke være noe hokus pokus. Fysisk aktivitet påvirker oss på flere måter. Når man er aktiv, øker kroppens produksjon av endorfiner, det morfinlignende stoffet som gir psykisk stimulans. Resultatet; økt evne til å takle stress, bedre humør og mer overskudd/energi.

Foto: Nicolas Cool / Unsplash

Fysisk aktivitet har andre fordeler også: Blodkarenes kapasitet økes, noe som reduserer faren for blodpropp. Blodtrykket går ned, nattesøvnen blir bedre og slitasjen på hjertet mindre. I tillegg tilføres hjernen oksygen, og opptaket av dette i lungene styrkes. Dette bidrar til at musklene tilføres mer energi.

Å være i aktivitet gir sterkere skjelett og økt muskelmasse. Dermed bedre kroppskontroll, økt selvtillit, bedre sex – samt at risikoen for beinskjørhet reduseres.

Fysisk aktivitet stimulerer energiomsetningen i kroppen, noe som bidrar til færre fettstoffer i blodet, lavere kolesterol, bedre blodsukkerregulering, redusert insulinbelastning, økt fettforbrenning, bedre kontroll med sult og bedre vektkontroll.

Treningstidspunktet har ingen ting å si, det avgjørende er at du gjør det. Varighet multiplisert med intensitet har betydning for effekten på kondisjon, styrke og vekt. Men det beste av alt; du trenger ikke å jogge eller svette i et treningsstudio. En tur på 30-45 minutter fire til fem dager i uken gir overraskende god helseeffekt.

Oppskrifter på havregrøt finner du i havregrøt klubben 1
Mange oppskrifter på havregrøt – klikk på bildet

 

La andre få vite om dette innlegget..