Dørkrans en forholdsvis ny juletradisjon

Dørkrans

Tradisjonen med å henge opp krans på gatedøren eller entrédøren er kommet for fullt de siste tiårene. Mest sannsynlig fordi det er pent, men kanskje også fordi dørkransen er et fredssymbol som signaliserer trygghet og harmoni i huset eller hjemmet. 

3. desember

I det gamle Hellas ble kranser ofte tildelt vinnere, jfr. seierskranser. En krans er også mye brukt som festsymbol, men er også benyttet i religiøse sammenhenger. I gamle dager tente man talglys for å beskytte seg mot onde krefter. Det kan være at en dørkrans har hatt et lignende formål. 

Dørkrans er en forholdsvis ny juletradisjon.

I dag brukes julekranser ikke bare på ytterdøren, men også som dekorasjon i vinduer og på festbordet. 

Les om tradisjonen med juleverksted (til: 4. desember)

Sjekk denne koselige tegnefilmklassikeren fra 1936:

Les om flere juletradisjoner ved å klikke på bildet over. Mvh John
Klikk på bildet for mer! Mvh John

 

La andre få vite om dette innlegget..