Foreldrerettigheter

Foreldrerettigheter

ForeldrerettigheterForeldrerettigheter – med største frimodighet!

«Foreldrerettigheter» er en bearbeidet utgave av en plakat som ble laget for noen tiår tilbake. De er fremdeles like aktuelle, og er en påminnelse om at en sak alltid har minst to sider. Punktene nedenfor skal ivareta foreldrenes interesser. De er et godt utgangspunkt for en fruktbar samtale i «familierådet». 

1: Foreldre har rett til å ha det slik de ønsker i hjemmet sitt. De ønsker trolig ikke at et av soverommene skal se ut som en blanding av loppemarked og grisehus. Du vil hevde at det er ditt rom – og at det er din sak hvordan det ser ut der. Det kan så være, men hvem er det som betaler husleie, strøm, internett osv.?

2: Foreldre skal ikke engstes uten grunn. De har rett til å kreve at du sier hvor du går, og når du er ventet hjem. Dersom du bare sprang ut for å kjøpe cola, kan du ikke forvente at de skal skjønne at du i stedet gikk på kino og ble borte i fire timer. De vil tro at du er kidnappet eller overkjørt.

3: Foreldre har rett til å være mennesker. Det vil si at de har rett til å bli sinte, til å skifte mening, til å være sta, til å bruke kjeft…. akkurat som du selv.

4: Foreldre har rett til å vente noe igjen for arbeidet sitt. Husk at de i flere år har vært ulønnet barnepleier, sykepleier, kokk, lærer, rengjøringshjelp, sjåfør, nattevakt, svømmeinstruktør, frisør, skopusser, vaskeriarbeider, skiinstruktør og husvert for deg. En gang i blant bør du ta oppvasken eller bære ut søppel – uoppfordret!

Familie på stranden

 

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Foreldrerettigheter”

  1. Godt sagt, hvor mange barn og ungdom tenker på akkurat det. Det gjør de den dagen de selv er i samme situasjon. Når vi har stilt krav til ungene våre har vi også sagt at vi har ikke vært foreldre før så det er på en måte litt nytt for oss også. Samtidig har vi begge foreldrene med oss noe hjemmefra…..

Comments are closed.