Generasjonsferie til Mallorca. Det var verdt hver krone…

Img 3311 600

Generasjonsferie til Mallorca. Det var verdt hver krone…

Hele storfamilien, tre generasjoner, til Cala Mesquida

Cala mesquida har en av mallorcas beste sandstrender. Et eldorado for liten og stor. Her er noen av barnebarna våre i ivrig lek i strandkanten. Et minne for livet! (foto: johnsteffensen. No)

 

Tekst og fotos ved john steffensen

Å kunne dra til syden med hele familien, dvs. tre generasjoner, har vært en gammel drøm. Da barna var små, hadde vi ikke råd til sydenturer. Da ble det camping i Norge, Sverige og Danmark. Lommeboken tillot ikke mer. Men selv om turene ikke var særlig ekstravagante, hadde vi det supert likevel, for alle var enige om at de hadde hatt det flott. I ettertid kan vi humre over ting vi gjorde, men det var slik det måtte bli. Som da vi fant frem primusen og laget Spetti på baksiden av hotellet. Middag i restauranten var i overkant av hva feriebudsjettet tålte. Første gangen hadde vi også blingset på det med feriepenger. Vi trodde vi skulle få feriepenger, men siden dette var første år i arbeid, hadde vi oversett den lille detaljen om at det ikke fantes noe feriepengegrunnlag fra året før, så da vi skulle betale for oppholdet, slet vi. Vi manglet vel 6 500 kroner på konto. Men det løste seg takket være snille foreldre. Eller da vi var skrubbsultne og skulle lage middag på en svært forblåst rasteplass. Det blåste så kraftig at flammen på primusen bokstavelig talt ble tatt av vinden med det resultat at middagen aldri ble ferdig. Grøten skulle være klar på 10 minutter, men etter 70 ga vi opp og spiste den som den var. Jeg kan forsikre om at den ikke var særlig god.

Viva cala mesquida resort befinner seg cirka 1 times biltur sørøst for alcudia. Når en ankommer mallorca med fly, lander en i palma de mallorca, ca 90 minutters kjøring fra cala mesquida.
Viva cala mesquida resort befinner seg cirka 1 times biltur sørøst for alcudia. Når en ankommer mallorca med fly, lander en i palma de mallorca, ca 90 minutters kjøring fra cala mesquida. Et tips: hver søndag er det stort marked i alcudia. Det tiltrekker seg mange turister.

Men over til årets sommertur; en reise med 15 personer; mor, far, barn, svigerbarn og barnebarn. Hele familien komplett. Målet var vidunderlige Viva Cala Mesquida Resort, et leilighetshotell plassert på en klippe like ved en Mallorcas beste strender. All inclusive. Egen buss til og fra flyplassen. En flott, sammensveiset gjeng som hele uken gjennom hadde en utrolig fin tone seg i mellom, på et sted som hadde det meste. Den fantastiske stranden like nedenfor hotellet, ørten bassenger på området, egen sjørøverskute med vannrutsjebaner, diverse restauranter, lekeapparater, treningstilbud, aktivitetstilbud, underholdning for liten og stor, behagelige solsenger, svært hyggelig personale, vakkert hageanlegg, gode turmuligheter, samt en ørliten handlegate på utsiden av et hotell in the middle of nowhere. For hadde en booket all inclusive, hadde en heller ikke mye å gjøre utenfor det 297 rom store hotellkomplekset, vi hadde absolutt alt og manglet ingen verdens ting. En fantastisk og minnerik opplevelse. Fortsettes under bildet… 

Viva cala mesquida resorts største trekkplaster for de aller minste... Foto johnsteffensen. No

 

Vi bodde som grever, og vi kunne spise det vi ønsket til enhver tid. Det oransje armbåndet (eller det blå for de minste) ga oss det ene gratismåltidet etter det andre, is, drinker, brus osv.. Flere kvelder kunne vi spise gratis a la carte på tre av hotellets restauranter, men bord måtte reserveres, og vi ble anbefalt å gjøre dette allerede ved ankomst fordi hotellet var fullbooket. Vi var heldige som fikk oppleve tre a la carte kvelder på hhv. en italiensk, en meksikansk og en grillrestaurant. Sistnevnte var plassert nede på selve stranden, og avslutningskvelden inntok vi et nydelig måltid her i praktfulle omgivelser med Middelhavets bølger rullende mot den deilige stranden. Solnedgang og solbrune unger som lekte i sanden, mens de ventet på at maten skulle bli ferdig, et minne for livet, et magisk øyeblikk.

De 297 leilighetene er fordelt på flere blokker som ligger nennsomt plassert i det flotte hageanlegget. Foto - johnsteffensen. NoVViva cala mesquida resort hadde mange artige aktiviteter for barna. Her er leah i aksjon i luftboblen i et av bassengene. Foto - johnsteffensen. Noiva Cala Mesquida Resort kan anbefales til alle som ønsker å oppleve en herlig generasjonsferie der alle finner seg til rette, fra de minste til de største. Jeg kommer til å skrive et par artikler til fra Cala Mesquida, gi noen tips om hva som møter en her, og hva en storfamilie bør tenke på når de reiser slik som dette. Vi hadde aldri gjort slikt før, og selv om det var en gammel «kongstanke», det å reise alle sammen, var det mye som skulle klaffe, mye som måtte stemme for at absolutt alle skulle befinne seg vel. I så måte føler vi at Viva Cala Mesquida Resort var et lykkelig valg, et sted vi gjerne kommer tilbake til. For dette ble veldig kjekt, selv om det ikke ble noen rimelig fornøyelse for besteforeldrene. Men det er en helt annen sak. Tro meg, det var verdt hver krone…!

1. del -Tekst og fotos: John Steffensen – © www.johnsteffensen.no

Serien om generasjonsferie på Viva Cala Mesquida Resort, Mallorca, fortsettes…

 

La andre få vite om dette innlegget..