«Alene» – En av mine fineste sanger…

«Alene» (Splendour Regal)

Sang nummer 8 er hentet fra musicalen «Sangen om Via Dolorosa», et av flere musikkspill som jeg komponerte på 70 og 80-tallet. Richard M Exelby er mester for den engelske oversettelsen, og det er også han som har lagt hele musicalen ut på YouTube («Ballad of the Via Dolorosa»). Det var Ungdomskoret Sanctus (Åsane) som satte opp stykket i to ulike versjoner. Senere er også musicalen blitt fremført av andre kor og grupper, og den er blitt vist i flere land. Det fins også en utgave i nynorsk språkdrakt.

Asbjørn Devik har laget korarrangementene, Sanctus-orkesteret kompet.

«Splendour Regal» eller «Alene» som den heter i originalutgaven, blir sunget av Ingunn Vangen. Fløytist er Arne Geir Skagen. Richard M Exelby (canadisk statsborger) overvar en av de første «Sangen om Via Dolorosa»-fremførelsene og fikk straks for seg at dette måtte ut til et større publikum. Han arbeidet med den engelske oversettelsen i ca ett år. Senere har han gjort en formidabel innsats med å legge hele musikalen (med stillbildevideo og den engelske teksten) ut på YouTube.  Jeg vil senere presentere flere sanger fra musikalen.

Aktiver YouTube-firkanten nedenfor hvis du vil høre Sanctus`versjon av «Alene!

[button link=»https://johnsteffensen.no/2012/01/kan-du-smile-gjennom-tarer/» color=»red» target=»blank»] Forrige sang: 7 «Kan du smile…»[/button]

 

La andre få vite om dette innlegget..

5 Kommentarer På “«Alene» – En av mine fineste sanger…”

  1. Jeg husker denne, en fantastisk flott sang. Det er artig å vite at man en gang for lenge siden var med i Sanctus og sang musicalen Via Dolorosa.:-) Det var tider det, fikk nesten lyst til å begynne å synge igjen 🙂

    1. Takk for det! Hyggelig at sangen vekker gode minner også hos deg! Godt å høre at sangen også har betydd – og betyr – mye for deg! Tusen takk for hyggelig hilsen!

      1. Apropos musicalen «Ballad of the Via Dolorosa» som Richard M Exelby har lagt ut på YouTube: Av en eller annen grunn (vi vet ikke hvorfor) kommer halvparten av disse musical-visningene fra INDIA! Ja, du leste riktig: India!

Kommentarer er steng.