Tre spørsmål som kan løse mange problemer og gi økt selvinnsikt

Vel hjemme igjen får gutten høre et følelsesladet, sint utbrudd om at kaffebesøket ble ødelagt takket være ham, og at mamma og pappa var flau over hvordan gutten oppførte seg.

Slik blir dialogen meningsfylt og konstruktiv:

Tre spørsmål som gir økt selvinnsikt

Vel hjemme igjen får gutten høre et følelsesladet, sint utbrudd om at kaffebesøket ble ødelagt takket være ham, og at mamma og pappa var flau over hvordan gutten oppførte seg.Eksempel: En kollega som du er blitt godt kjent med, inviterer deg og din familie på kaffe en ettermiddag. Kollegaen har sagt at du gjerne kan ta med din sønn også. Under besøket begynner ni-åringen å bli svært utålmodig og urolig, han kjeder seg og oppfører seg på en måte som oppskaker de voksne.

Mange foreldre vil reagere på guttens oppførsel slik: Når de har forlatt besøket, og/eller kommet hjem, får poden gjennomgå. Han får et følelsesladet, sint utbrudd om at kaffebesøket ble ødelagt takket være ham, og at mamma og pappa var flau over hvordan gutten oppførte seg.

Men en slik måte å reagere på, løser ikke selve problemet. Da er følgende fremgangsmåte mye bedre:

Sett dere ned med barnet i ro og mak. Still følgende tre spørsmål:

1: Hva likte du med besøket i dag?

2: Hvis vi blir invitert dit igjen – eller til noen andre av pappas kolleger, hva vil du gjøre annerledes da?

3: Hva kan mamma og pappa gjøre for at du skal ha det hyggeligere når vi er i et sånt besøk?

Barnets svar kan komme til å overraske de v. OksneSidney B. Simon, professor i humanistisk pedagogikk, mener at svarene fra barnet kan komme til å overraske de voksne. Kanskje vil det bare komme negativ respons på det første spørsmålet, og likegyldighet som svar på det andre. Men i svaret på det tredje spørsmålet, kan barnet komme med konstruktive forslag til løsning. F.eks. kan ni-åringen si: Neste gang hadde det vært greit om jeg fikk vite om besøket tidligere, for egentlig skulle jeg ha lekt med Marius og Fredrik. Eller kan hende vil gutten foreslå at han neste gang får ta med seg en bok eller noen tegneseriehefter siden kollegaen ikke har unger han kan leke med. Eller kanskje kan han ta med seg et nettbrett…? Barnets forslag kan være overraskende konstruktive..

De samme tre spørsmålene er også meget godt egnet til å evaluere et arbeid noen har utført. 1: Hva likte du med det du gjorde? 2: Hvis du skulle gjøre jobben en gang til; hva ville du da ha gjort annerledes? 3: Hva kan jeg hjelpe deg med?

Annen relevant artikkel: Kritikk? Kanskje skal den siles først?

La andre få vite om dette innlegget..