Hvor ble det av tabasco, Maren Teien Rørvik?

Leo berner sennen hund foto nrk

Fra bølle til bestevenn – Sesong 2

Hvor ble det av tabasco, Maren Teien Rørvik?

Andre sesong av det populære hundeprogrammet «Fra bølle til bestevenn» er nå avsluttet på lineær-TV (NRK), men serien kan fremdeles strimes.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene om denne sesongen (2021) fordi jeg følte den ble nokså ujevn. Mest av alt syntes jeg synd på Berner Sennen-hunden Leos eiere som både måtte få hunden operert i den ene foten, men også fordi Leo hver eneste dag gnagde på det meste. Mye i leiligheten var etter hvert blitt herpet av den nesten 50 kg store hunden, og den var fremdeles ikke avvent med gnagingen. Her savnet jeg at Maren kunne ha veiledet dem til å smøre tabasco på alle steder der hunden likte å gnage. Når hunden ønsker å fortsette å gnage på et stolbein, et bordhjørne, en lampefot, en ledning e.l., så er tabasco tingen. Et ufarlig middel hvis lukt og smak hunden skyr som pesten.

Jubelvignett 2 for johnsteffensen. No
10 år på nett

Vår hund, Kompis, hadde det med å gnage på litt av hvert da han var valp. Da hjalp det godt å gi ham noe som han hadde lov til å gnage på; griseører, oksemuskler, purkenese, hundeleker, en utslitt tøffel, en sokk osv. Men dersom han forsøkte seg på noe som var forbudt, smurte vi litt tabasco på plassen, og han skvatt umiddelbart unna, for den smaken var virkelig dårlig. Tabascoen var nok til at han aldri mer forsøkte seg på å gnage på samme plass.

Et annet råd er å la valpen, når han er alene, ikke ha hele leiligheten eller huset til disposisjon. Det beste er kanskje om ett av rommene blir forbeholdt valpen når herskapet ikke er hjemme. Det aktuelle rommet bør være strippet for det meste som en valp som kjeder seg, kan gnage på eller rive i stykker.  Bortsett fra de lekene som han har lov til å gnage på.

Maren Teien Rørvik og hennes team var ikke like heldige med alle hundene (og eierne) i denne sesongen. Etter hvert som serien skred frem, gikk det litt vel mye luft ut av ballongen. Særlig siste episode følte jeg ble tynn. På den annen side er det greit å se hvilke utfordringer hundeeiere står overfor, samt få gode råd til hvordan man kan håndtere uønsket atferd – og få en en bølle av en hund til å bli bestevenn. For det er jo det hunder skal være; menneskets beste venn!

Terningkast:   1   2   3   4   5   6  

Bildet øverst på siden: Berner Sennen-hunden Leo. Foto: NRK. – Bildet nederst: John Steffensen

Andre valper
Les om «valpestyr». Klikk på bildet. Mvh john

 

La andre få vite om dette innlegget..