Selskapsleker for voksne (11) – Enda en mimelek + 3 svigermorvitser

Selskapsleker for voksne

Selskapsleker for voksne

Denne selskapsleken for voksne bør neppe være første post på programmet, men gjør seg gjerne et stykke ut i festen…  

Leker til festen – selskapsleker 11

Enda en mimelek på feile premisser (samt tre svigermorvitser)

Selskapsleker for voksne 11 - en litt frekk en....
Selskapsleker for voksne (11) – passer nok best når stemningen er god…

Det er en fordel om noen utadvendte festdeltakere (to eller tre stykker) plukkes ut til denne oppvisningsleken. Gjester som ikke tar seg selv alvorlig og/eller er i spesielt godt humør. Dessuten bør denne selskapsleken for voksne vente til litt ut i besøket – når stemningen er høy.

Plasser lekdeltakerne i et tilstøtende rom der de ikke kan høre det som lekleder sier til forsamlingen. Lekleder forteller publikum at de skal snart skal få en demonstrasjon av hvordan enkelte oppfører seg når sitter på WC og gjør sitt «fornødne» («sitt nødvendige ærend»). Denne informasjonen gis til hele forsamlingen, men ikke til lekdeltakerne i det tilstøtende rommet. De får høre andre historier…

Når leklederen har informert selskapet, går han ut og henter en av deltakerne. Han/hun blir vist en stol som står midt på golvet. Til førstemann hvisker lekleder (når denne henter ham/henne ut av bakrommet) at stolen på scenen forestiller en tung motorsykkel som er svært treg å starte. Deltakeren må derfor gjøre flere forsøk på å få motorsykkelen i gang (tråkke på pedalen, vri på gassen, dytte etc.)  Til slutt får han/hun start på motorsykkelen og suser av sted (på stolen). VIKTIG! Husk at instruksjonen til hver deltaker blir hvisket i øret på vedkommende slik at ingen andre hører hva som sies! Til publikum forteller så leklederen: Dere skal få se et lite opptrinn av ….. (Publikum vet at det som nå følger, er slik vedkommende «oppfører seg» når han/hun sitter for seg selv på toalettet. Den eneste som ikke vet dette, er «motorsyklisten», dvs. deltakeren.)

Når lattertoppen er nådd (behøver ikke vare særlig lenge, det handler om å gi seg i tide), forteller du skuespilleren hva publikum fikk vite før han/hun gjorde entré. 

Så kan neste deltaker hentes inn. Han/hun kan få samme oppgave, men det kan være vel så vellykket å endre på denne. Nestemann kan f.eks. mime at han/hun er på kino og ser en skikkelig spennende film, en grotesk gyser. Spenningen blir etter hvert uutholdelig, til slutt ramler han/hun ned av stolen… Publikum skal fremdeles tenke på WC-besøket og ikke ha noen annen informasjon (de skal ikke vite hva lekleder har sagt til deltakeren).

Du kan evt. prøve enda en gang, med en tredje skuespiller. Bruk fantasien mht. hvilke skuespilleroppdrag du gir. Han/hun kan f.eks. være syngende/dansende/koselig julenisse på et kjøpesenter, eller nervøs basehopper, eller uteligger med mengdevis av lus, eller en person som er livende redd for å fly (første flytur) osv. Alt skuespill settes inn i samme kontekst; slik oppfører vedkommende seg når han er alene på WC.

Neste selskapslek: Superpopulære Gaveleken eller pakkeleken

Alle selskapsleker for voksne

Til slutt de tre svigermorvitsene, f.eks. hvis du trenger noen artigheter i et bryllup. Eksempler:

Svigermorvits 1

♥ Har du hørt om han som klippet halen av hunden fordi det ikke skulle være antydning av begeistring når svigermor kom på besøk?

Svigermorvits 2

♥ Så var det de unge, nygifte som hadde sett seg grundig lei på at brudens mor til stadighet dukket opp i leiligheten deres. Hun hadde nøkkel og gjorde sin entré ubemerket, upassende, ustanselig. Hun gjorde det sikkert i beste mening, men de unge ble etter hvert grundig lei av svigermors stadige innblanding og inntrenging. De unge ønsket ikke såre mor/svigermor, men de følte at de nå trengte en pause fra henne. Da kom de på at de skulle spandere en ferietur på svigermor. De gikk til et reisebyrå og hentet en mengde brosjyrer, men det viste seg å være vanskeligere å overtale henne til å ta ferie enn det de hadde forestilt seg: De sa: – Hva med en uke i Danmark? Svigermor: – Nei, der blåser det for mye. De unge: – Men en uke på Island da? Svigermor: – Nei, der er det alt for kaldt! De unge: Irland er fint, den grønne øya, hva med den? Svigermor: – Der regner det bare. De unge: Gran Canaria? Svigermor: – Alt for varmt, tåler ikke sterk sol! Uansett hvilken brosjyre de unge presenterte, var det noe i veien med ethvert reisemål. Svigermors unnskyldninger for ikke å reise var mange. Det var for langt, for kort, for høyt, for lavt, for vanlig, for uvanlig… Til sist lå det kun en brosjyre igjen på bordet. Den presenterte Finland, «de tusen sjøers land». Da kom svigersønnen med følgende desperate forslag: – Finland må være stedet for deg, svigermor; de tusen sjøers land… Og før svigermor rakk å komme med noen innsigelser, fortsatte han: – og så kan du ta en uke ferie ved hver av sjøene!

Svigermorvits 3

♥ Til sist en kort en: Du forteller gjestene at du har hørt at nygifte kan oppleve svigermor som en belastning i parforholdet. Du rister uforstående på hodet og sier: – Nei, den slags skjønner jeg ikke, for jeg har aldri hatt problemer med min kones svigermor….

www.johnsteffensen.no har flest selskapsleker for voksne

La andre få vite om dette innlegget..