«Når du oppdager at jeg er blitt gammel…»

En mammas rørende brev til sin kjære datter...

Anonymt brev fra en godt voksen mamma til hennes datter

«Når du oppdager at jeg er blitt gammel…»

Et anonymt og tankevekkende brev fra en godt voksen mor til sin elskede datter har rørt mange på internett. Moren gjør seg sine tanker om hvordan livet hennes kan komme til og arte seg om litt, og hun ber datteren om å lese dette brevet når hun oppdager at ting har endret seg…

«Min kjære datter, jeg ber deg om å ha tålmodighet med meg den dagen du oppdager at jeg begynner å bli gammel, men mest av alt ber jeg deg om å prøve og forstå hva jeg går igjennom. Om jeg gjentar det samme om og om igjen når vi prater sammen, så ikke avbryt meg for å si; ”du sa det samme for ett minutt siden”… Bare hør på meg, er du snill. Prøv å huske de gangene da du var liten, og jeg leste den samme historien for deg kveld etter kveld, om og om igjen – helt til du sovnet.

Når jeg ikke vil ta et bad, så ikke bli sint eller fornærm meg. Husker du da jeg måtte jakte på deg og prøve å finne på gode grunner for å få deg til å ta en dusj når du var liten jente…?

Når du ser hvor vanskelig det er for meg å lære nye ting, så gi meg tid til å lære det, og ikke se på meg med det blikket… Husk kjære, at også jeg har tålmodig lært deg mange ting, som det å spise ordentlig, kle på deg, gre håret ditt og håndtere livets utfordringer – hver dag…

Den dagen du oppdager at jeg begynner å bli gammel, så ber jeg deg om å vise meg tålmodighet, men mest av alt ber jeg deg om å prøve og forstå hva jeg går igjennom.

Om jeg av og til mister tråden når vi snakker om noe, så gi meg tid til å hente meg inn igjen. Om jeg ikke lykkes, så ikke bli nervøs, utålmodig eller sint. Du skal bare vite i ditt hjerte at det viktigste for meg er å få være sammen med deg!

Når mine gamle, trøtte ben ikke tillater meg å  bevege meg like fort som før, så gi meg din hånd på samme måte som jeg ga deg min hånd, da du tok dine første steg i livet.

Når den tid kommer, så ikke vær lei deg. Bare vær hos meg med kjærlighet og forståelse når jeg nærmer meg slutten på livet.

Jeg takker deg og verdsetter all den tid og glede vi har delt sammen. Med et stort smil og med all den kjærlighet jeg alltid har hatt for deg, vil jeg bare si: Jeg elsker deg, min fantastiske datter.»

Les også «Rollebyttet»

 

La andre få vite om dette innlegget..