Det er nødvendig å spise for å leve, men usømmelig å leve for å spise…

Glem ikke at det er mat vi spiser...

Det er MAT vi spiser. Ikke næringsstoffer!

Glem ikke at det er mat vi spiser...Den blir sprø som til enhver tid teller kalorier, proteiner, karbohydrater, fettprosent eller glykemisk indeks. Å gjøre dette er bortimot håpløst, under enhver omstendighet en ufattelig kjedelig måte å spise på! Det er ingen tvil om at maten vi spiser, skal gi oss næringsstoffer. Glem likevel ikke at det er mat vi spiser, og ikke næringsstoffer! Det som betyr noe, er å finne en god balanse i valget av matvarer til måltidene.

Ett av de store ernæringsspørsmålene de siste årene har dreiet seg om karbohydratene. Vi har lest om «no carb», «low carb», «slow carb» – og endatil «smart carb». Våre helsemyndigheter hevder at det ikke er mengden karbohydrater som betyr noe, men typen! Mye sukkerholdig mat er verstingen, mens grove kornslag, grønnsaker, frukt, bær og nøtter kan en spise mye av. Dette gir oss nemlig god tilgang på fiber, mineraler og vitaminer, og den slags er sunt!

Preventive hensyn med tanke på hjerte- og karsykdom tilsier at et Middelhavskosthold er gunstig. En av de få veldokumenterte og vitenskapelig holdbare kostholdsundersøkelser som er gjennomført, tyder på at et slikt kosthold gir signifikante utslag med tanke på hjertesykdom, hjerteinfarkt, blodpropp etc. Vil du vite mer om hva et Middelhavskosthold går ut på, kan du klikke her.

La andre få vite om dette innlegget..